Παρασκευή
26 Απριλίου 2024

ΠΑΣΟΚ: Να κηρυχθεί το Ρέθυμνο σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης - Οδοιπορικό κλιμακίου, με επικεφαλής τον Ανδρέα Σπυρόπουλο, στις πυρόπληκτες περιοχές

Πολιτική

Ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέας Σπυρόπουλος, επικεφαλής κλιμακίου του κόμματος, επισκέφτηκε τις πυρόπληκτες περιοχές του Ρεθύμνου στην Κρήτη.

Ο κ. Σπυρόπουλος, απευθυνόμενος στον δήμαρχο Αγίου Βασιλείου, Ιωάννη Ταταράκη, επισήμανε ότι η παρουσία του κλιμακίου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ υπογραμμίζει την αλληλεγγύη προς τους κατοίκους, που έζησαν δύσκολες στιγμές τα προηγούμενα 24ωρα.

«Θα κάνουμε ό, τι περνά από το χέρι μας, εντείνοντας την πίεση προς την κυβέρνηση και τις αρμόδιες αρχές, ώστε να αμβλυνθούν τα γραφειοκρατικά εμπόδια και να καταβληθούν άμεσα αποζημιώσεις», δήλωσε ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Σπυρόπουλος: «Να κηρυχθεί ο Δήμος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης»

Ο Ανδρέας Σπυρόπουλος περιόδευσε στους οικισμούς Κρύα Βρύση, Μέλαμπες, Αγία Γαλήνη, Σακτούρια και Ορνέ.

Μετά την περιοδεία του, ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ έκανε δηλώσεις στα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Όπως τόνισε, «χιλιάδες στρέμματα έχουν καεί και περιουσίες έχουν καταστραφεί. Στεκόμαστε δίπλα στους πολίτες, που βίωσαν αυτή την καταστροφή, τον δήμαρχο και τις τοπικές αρχές. Ζητάμε άμεσα να υπάρξουν οι αποζημιώσεις».

Διαβεβαίωσε, μάλιστα, ότι από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, «θα πιέσουμε σε κοινοβουλευτικό επίπεδο να μην υπάρξει γραφειοκρατία».

Και σημείωσε πως το εισόδημα των κατοίκων, σε μεγάλο βαθμό, εξαρτιόταν από τις καμένες εκτάσεις.

γη

Γι’ αυτό και ζήτησε, εξ ονόματος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, να κηρυχθεί ο δήμος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, «να σπεύσουν εδώ οι αρμόδιες αρχές και να δώσουν λύση στα προβλήματα».

«Ενώνουμε τη φωνή μας με το αίτημα της τοπικής κοινωνίας να αναβαθμιστεί σε σταθμό πυροσβεστικής το τοπικό κλιμάκιο, για να μην βιώνουμε κάθε τρεις και λίγο τα ίδια γεγονότα», κατέληξε χαρακτηριστικά ο Ανδρέας Σπυρόπουλος.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Τα μηνύματα από τη συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη: Ο πήχης του 33% και οι «γιαλαντζί πατριώτες»

Πιο συγκεκριμένος ως προς τον εκλογικό πήχη για τη Νέα Δημοκρατία στις επικείμενες ευρωεκλογές έγινε χθες το βράδυ ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του ΣΚΑΪ, δια...

Στα δικαστήρια ο Βασίλης Γραμμένος μετά το επεισόδιο με τον Φλώρο: «Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη»

Στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων προσήλθε σήμερα ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης, Βασίλης Γραμμένος, προκειμένου να δηλώσει παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας στην α...

Ο Στέφανος θέλει δύο θητείες για Πρωθυπουργός – Ποιος θα τον ψηφίσει δεν μας είπε και ύστερα ξύπνησε

Αισιόδοξος εμφανίστηκε ο Στέφανος Κασσελάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Αντώνη Σρόιτερ και στην εκπομπή «Αυτοψία» του ALPHA, που θα προβληθεί στις 00:15. Ο πρόεδρος του Σ...

Φόρτωση άρθρων...