Τρίτη
30 Απριλίου 2024

ΠΑΣΟΚ: Οι εικόνες ντροπής στο Κτηματολόγιο Αθηνών καταδεικνύουν την αποτυχία της ψηφιακής διακυβέρνησης

Πολιτική

Αιχμές κατά της Κυβέρνησης αφήνει το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής για τις ουρές στο Κτηματολόγιο και την πολύωρη ταλαιπωρία των πολιτών, των δικηγόρων και των συμβολαιογράφων.

«Οι εικόνες ντροπής στο Κτηματολόγιο Αθηνών, όπου δικηγόροι, συμβολαιογράφοι και πολίτες αναγκάζονται να περιμένουν από τα μεσάνυχτα έως το πρωί της επομένης για να εξυπηρετηθούν, καταδεικνύουν με τον πιο σαφή και κατηγορηματικό τρόπο την πλήρη αποτυχία της πολυδιαφημισμένης ψηφιακής διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας», αναφέρει ανακοίνωση των Υπεύθυνων Κ.Τ.Ε. και Τομέων Δικαιοσύνης, Ψηφιακής Διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

«Επαγγελματίες και πολίτες ξενυχτούν έξω από τα Κτηματολογικά Γραφεία της Αττικής για να γραφτούν σε αυτοσχέδιες λίστες και να παραλάβουν, όταν ανοίξει η υπηρεσία, χαρτάκι αναμονής. Στη συνέχεια περιμένουν επί ώρες στα πεζοδρόμια, εκτεθειμένοι στον ήλιο ή στο κρύο, καθώς δεν υπάρχουν χώροι αναμονής.

Μια απλή συναλλαγή με το Κτηματολόγιο είναι σήμερα μια πραγματική Οδύσσεια για κάθε πολίτη και για κάθε επαγγελματία», επισημαίνει το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής.

«Παρά τις συνεχείς διαμαρτυρίες πολιτών και επιστημονικών φορέων, όπως ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, συμβολαιογράφων και δικαστικών επιμελητών, τα προβλήματα δεν έχουν μέχρι σήμερα επιλυθεί, με αποτέλεσμα η ταλαιπωρία των συναλλασσόμενων να συνεχίζεται. Το προσωπικό δεν επαρκεί για να καλυφθούν οι ανάγκες, οι κτιριακές υποδομές είναι ανεπαρκείς, ενώ, παρά τις σχετικές εξαγγελίες, οι ψηφιακές υπηρεσίες υπολειτουργούν και δεν φέρνουν κανένα αποτέλεσμα», προσθέτει η Χαριλάου Τρικούπη.

«Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν ξεκίνησε χθες την θητεία της. Αποτελεί συνέχεια της προηγούμενης κυβέρνησης που επί τέσσερα χρόνια ευαγγελιζόταν τη ψηφιακή διακυβέρνηση και τον ψηφιακό μετασχηματισμό του κράτους. Σήμερα, δε, επαγγέλλεται τη μεταβίβαση ακινήτων «με ένα κλικ», σαν να απευθύνεται σε ανθρώπους που ζουν σε άλλη χώρα.

Η πραγματικότητα όμως είναι αδυσώπητη. Λίστες της ντροπής, γραφειοκρατία, ανεπάρκειες και, εν τέλει, ατέλειωτη ταλαιπωρία για χιλιάδες πολίτες και επαγγελματίες», συμπληρώνει το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

«Εικόνες τριτοκοσμικής χώρας σε κεντρικές δημόσιες υπηρεσίες, μια κυβέρνηση που ασκεί πολιτική μονάχα με επικοινωνιακούς όρους και μόνο όταν τα θέματα αναδεικνύονται στη δημοσιότητα.

Το αφήγημα του επιτελικού κράτος και της ψηφιακής διακυβέρνησης καταρρέει καθημερινά», καταλήγει το ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...