Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

ΠΑΣΟΚ: «Πλήγμα στο κύρος των Ενόπλων Δυνάμεων οι εκρήξεις στη Νέα Αγχίαλο και η απομάκρυνση των F-16»

Για πλήγμα στο κύρος των Ενόπλων Δυνάμεων κάνει λόγο κοινή ανακοίνωση του υπεύθυνου ΚΤΕ Άμυνας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Δημήτρη Μπιάγκη, και του τομέα Άμυνας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για τις εκρήξεις στις στρατιωτικές εγκαταστάσεις της Νέας Αγχιάλου.

Παράλληλα, τονίζει πως τα ερωτήματα είναι πολλά και χρήζουν απαντήσεων και ζητάει από την κυβέρνηση να διερευνήσει σε βάθος το θέμα.

Η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ για τη Νέα Αγχίαλο:

«Οι εκρήξεις στις αποθήκες πυρομαχικών της 111 Πτέρυγας Μάχης στην περιοχή Καράμπα, η εκκένωση του αεροδρομίου και η απομάκρυνση μαχητικών αεροσκαφών F-16, για προληπτικούς λόγους, είναι από μόνο του εξαιρετικά σοβαρό. Το μεγαλύτερο όμως όλων είναι το πλήγμα, που υπέστη το κύρος των Ενόπλων Δυνάμεων.

Τα ερωτήματα είναι πολλά και χρήζουν απαντήσεων. Πόσο μάλλον, όταν ο ίδιος ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, εμμέσως πλην σαφώς, αποδέχεται τις όποιες ευθύνες και ζητά τη διερεύνησή τους αποφασίζοντας την άμεση διενέργεια κατεπείγουσας Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης για το συμβάν.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις συνδράμουν με κάθε τρόπο στο κοινωνικό σύνολο και στην αντιμετώπιση των αποτελεσμάτων της κλιματικής αλλαγής, αλλά στην προκειμένη περίπτωση φάνηκαν απροετοίμαστες και εντελώς αδύναμες να υπερασπιστούν τα του οίκου τους. Τι έφταιξε και η κατάσταση είχε αυτή την άσχημη εξέλιξη;

Αναμένουμε από την κυβέρνηση να διερευνήσει σε βάθος το θέμα, τόσο όσον αφορά στα αίτια και την αντιμετώπιση της έκτακτης κατάστασης που οδήγησαν σε αυτά τα θλιβερά αποτελέσματα καθώς και να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα για την προληπτική και κατασταλτική αντιμετώπιση ενδεχόμενων μελλοντικών ανάλογων καταστάσεων».
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Συνεδριάζει τη Μεγάλη Δευτέρα το Υπουργικό Συμβούλιο - Αναλυτικά τα θέματα στην ατζέντα

Στις 11:00, αύριο Δευτέρα, θα συνεδριάσει υπό τον Πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, το Υπουργικό Συμβούλιο. Τα θέματα της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου είναι: -Παρουσία...

Συνάντηση Γεραπετρίτη - Φιντάν στο Λονδίνο ενόψει της επίσκεψης Μητσοτάκη στην Άγκυρα

Στις 13 Μαϊού αναμένεται να συναντηθούν ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Άγκυρα. Σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της επι...

Φόρτωση άρθρων...