Σαββάτο
27 Απριλίου 2024

ΠΑΣΟΚ: Πυρετώδεις προετοιμασίες εν μέσω θέρους

Πολιτική

Με αιχμή το πρόγραμμα του και τις προτάσεις του, που έχουν σχέση με το παραγωγικό μοντέλο, την αποκατάσταση των αδικιών και το μέλλον της χώρας, το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ προετοιμάζεται εν μέσω θέρους για τη μεγάλη φθινοπωρινή πολιτική του αντεπίθεση, με στόχο να σταθεροποιήσει ή ακόμα και να αυξήσει τα ποσοστά του στις δημοσκοπήσεις.

Η Χαριλάου Τρικούπη δίνει πολύ μεγάλη σημασία στο προγραμματικό πλαίσιο και στην αντιπολιτευτική ρητορική που θα αρθρώνει εφεξής το κόμμα, τόσο σε κεντρικό όσο και σε περιφερειακό επίπεδο.

Να σημειωθεί ότι η προγραμματική ατζέντα του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ που συγγράφει ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Νίκος Χριστοδουλάκης με την αρωγή έμπειρων πολιτικών και κομματικών στελεχών, έχει κρατηθεί ως επτασφράγιστο μυστικό, καθώς ούτε καν οι αρμόδιοι τομεάρχες που συνεργάζονται μαζί τους  για το αντικείμενο της αρμοδιότητάς τους έχουν πλήρη εικόνα του τελικού αποτελέσματος. Η συζήτηση των κειμένων με τους βουλευτές και τα στελέχη του κόμματος πήρε μια μικρή αναβολή και θα πραγματοποιηθεί προς τα τέλη του Αυγούστου.

Πηγές της Χαριλάου Τρικούπη ανέφεραν ότι η αναβολή αποφασίστηκε, ώστε να υπάρξει χρόνος και καλύτερη επεξεργασία των προτάσεων.  

ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ

Σύμφωνα με το «Καρφί», το εναρκτήριο λάκτισμα για τη διαβούλευση με τους πολίτες σχεδιάζεται να δοθεί με μια ειδική εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί στις αρχές φθινοπώρου, εκτός Αθηνών, πιθανότατα στην Κρήτη, τόπο με στενούς ιστορικά δεσμούς με το ΠΑΣΟΚ, αλλά και ιδιαίτερη πατρίδα του προέδρου Νίκου Ανδρουλάκη.

Το πρόγραμμα θα αποτελέσει επίσης ένα από τα βασικά όπλα στη φαρέτρα του κόμματος, προκειμένου να ανταπεξέλθει στην πολιτική πίεση που του ασκούν πλέον ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αλέξης Τσίπρας, που δεν θέλουν το ΠΑΣΟΚ για συνεργασία, αλλά να το λεηλατήσουν και να κερδίσουν όσα μπορούν από το χώρο που εκφράζει. Ο μεν πρώτος για να εξασφαλίσει την αυτοδυναμία, ο δε δεύτερος για να παραμείνει κυρίαρχος στην Κεντροαριστερά, σε περίπτωση νέας εκλογικής ήττας.

Το  επιτελείο της Χαριλάου Τρικούπη θεωρεί μάλιστα δεδομένο ότι η πίεση και η πόλωση που αποτελεί, πάντοτε, πρόβλημα στις επιδόσεις των μικρότερων κομμάτων, θα ενταθεί το επόμενο διάστημα,  παράλληλα με την κορύφωση της επιθετικής ρητορικής, με σκοπό να ψαλιδιστούν τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ.

ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΛΑΟ

Απέναντι στις πολλαπλάσιες πιέσεις από τους δύο βασικούς του αντιπάλους, η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ είναι αποφασισμένη να πορευτεί με γνώμονα το τρίπτυχο «ενότητα, ανανέωση και πολιτική αυτονομία το ΠΑΣΟΚ», ενώ θα επιχειρήσει να κόψει κάθε συζήτηση σε αυτήν την φάση για τις μετεκλογικές του κινήσεις, που κατά την άποψη πολλών στελεχών, ζημιώνει δημοσκοπικά το κόμμα.

Μάλιστα, όπως επισημαίνουν πηγές από την Χαριλάου Τρικούπη «τα μετεκλογικά σενάρια συνεργασιών δεν γράφονται ερήμην των ψηφοφόρων». «Προς τι λοιπόν η αγωνία;» διερωτώνται, και προσθέτουν  με έμφαση: «Αν οι πολίτες θεωρούν επιτυχημένους τους κ.κ. Μητσοτάκη και Τσίπρα, θα τους ψηφίσουν. Αν όμως τους κλείσουν την πόρτα, δεν θα μπουν από το παράθυρο».

Η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ  επιλέγει τη στρατηγική αυτή για τον εξής βασικό λόγο. Διότι γνωρίζει ότι θα «αυτοκτονούσε» προεκλογικά μιλώντας για οποιαδήποτε συνεργασία πριν καν στηθούν οι κάλπες και μετρήσει τις δυνάμεις του κόμματός του.

Θεωρείται βέβαιο, επίσης, ότι οι βουλευτές και τα στελέχη του κόμματος δεν θα μείνουν κλεισμένοι στο κτίριο της Χαριλάου Τρικούπη ή στα γραφεία της βουλής. Θα ξεκινήσουν μια νέα πορεία στο λαό, με όχημα την ακρίβεια, τη διεύρυνση των κοινωνικών ανισοτήτων και τα προβλήματα των νέων.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κασσελάκης: Είμαι θρήσκος, πιστεύω στα θαύματα - Θέλω δύο θητείες ως πρωθυπουργός

Στο πολιτικό του πλάνο, τις ευρωεκλογές, τον Δημήτρη Παπανώτα και τη θρησκεία αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο Στέφανος Κασσελάκης σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη που έδωσε στον Αντών...

Στα δικαστήρια ο Βασίλης Γραμμένος μετά το επεισόδιο με τον Φλώρο: «Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη»

Στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων προσήλθε σήμερα ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης, Βασίλης Γραμμένος, προκειμένου να δηλώσει παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας στην α...

Τα μηνύματα από τη συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη: Ο πήχης του 33% και οι «γιαλαντζί πατριώτες»

Πιο συγκεκριμένος ως προς τον εκλογικό πήχη για τη Νέα Δημοκρατία στις επικείμενες ευρωεκλογές έγινε χθες το βράδυ ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του ΣΚΑΪ, δια...

Φόρτωση άρθρων...