Κυριακή
19 Μαΐου 2024

Παυλόπουλος: Με την Ολυμπιακή Φλόγα στέλνουμε μήνυμα Ειρήνης

Πολιτική

Στην Αρχαία Ολυμπία για την τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς αγώνες που θα γίνουν στην Πιονγκτσάνγκ της Νότιας Κορέας το 2018, βρέθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε ότι η αφή της Φλόγας από την Ελλάδα στέλνει μήνυμα Ειρήνης σε όλο τον κόσμο.

«Από την Ελλάδα ξεκινάει σήμερα η Ολυμπιακή Φλόγα για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς αγώνες της Πιονγκτσάνγκ το 2018. Από εδώ, το Λίκνο και την Κοιτίδα του Ολυμπιακού Πνεύματος και του Ολυμπιακού Ιδεώδους, στέλνουμε σε όλο τον κόσμο το μήνυμα της Ειρήνης, το μήνυμα της Δημοκρατίας, της ειρηνικής συνεργασίας και δημιουργίας. Πρέπει να ευχαριστήσω θερμώς τον Πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, μια μεγάλη ηγετική φυσιογνωμία και μεγάλο φίλο της Ελλάδος, τον Τόμας Μπαχ.

Επί των ημερών του οι Ολυμπιακοί Αγώνες και γενικά οι τελετές εδώ στην Ολυμπία, απέκτησαν μία άλλη διάσταση η οποία ταιριάζει στην παράδοση των Ολυμπιακών Αγώνων και στην παράδοση του Ολυμπιακού Πνεύματος. Τον ευχαριστούμε όλοι θερμώς για την επιτέλεση αυτής της μεγάλης αποστολής και ευχόμαστε να συνεχίσει να αναβαθμίζει πάντα αυτή την σεμνή τελετή, η οποία έχει όμως αυτόν τον πολύ μεγάλο συμβολισμό», ανέφερε ο Προκόπης Παυλόπουλος.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Στ. Κασσελάκης: Απολύτως σωστός και τεκμηριωμένος ο πατριωτισμός της Συμφωνίας των Πρεσπών

«Ο πατριωτισμός της Συμφωνίας των Πρεσπών ήταν απολύτως σωστός και τεκμηριωμένος», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος κατηγόρησε τη ...

Φόρτωση άρθρων...