Κυριακή
05 Μαΐου 2024

Παύλος Μαρινάκης: Δεν είναι στην ατζέντα της Κυβέρνησης η αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης το 2027

Δεν είναι στην ατζέντα της Κυβέρνησης η αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης το 2027, ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.

«Το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη θα μείνει για πολλά χρόνια χαραγμένο και πλήγωσε ανεπανόρθωτα τις οικογένειες των θυμάτων, φανέρωσε παθογένειες διαχρονικές του ελληνικού κράτους. Θεωρούμε ότι η συζήτηση για τα αίτια, για το τι πρέπει να αλλάξει, τι πήγε λάθος, ποιες είναι οι ευθύνες, δεν πρέπει να περιοριστεί σε ένα μικρό χρονικό διάστημα. Αυτό που μας κάνει περισσότερο αισιόδοξους, αλλά μένει να φανεί στην πράξη, είναι ότι ζήσαμε πολλά δύσκολα χρόνια στη χώρα, παρατεταμένων κρίσεων και μας έδειξαν αυτά τα χρόνια ότι οι κραυγές και οι έντονες πολιτικές αντιπαραθέσεις και η προσπάθεια εργαλειοποίησης δύσκολων ζητημάτων που μας έχουν πληγώσει, δεν έλυσαν κανένα πρόβλημα. Ελπίζω να το δούμε αυτό, είναι στο χέρι των κομμάτων και των εισηγητών. Στο μερίδιο που μας αναλογεί θα προσπαθήσουμε να αναδείξουμε τα πραγματικά προβλήματα και να δούμε το κυριότερο, συνδέοντας τις αιτίες και τις ευθύνες που υπάρχουν, παράλληλα με την ποινική διαδικασία που τρέχει, να δούμε μέσα από αυτή τη συζήτηση πέραν των ευθυνών να αναδειχθούν και οι λύσεις», ανέφερε ο Παύλος Μαρινάκης, μιλώντας στον Realfm 97,8.

«Δεν έχουμε να χάσουμε κάτι από το να απλωθεί η έρευνα, ίσα ίσα με το να περιοριστεί η έρευνα ενδεχομένως να μείνουν αναπάντητα ερωτήματα. Με αυτό που κάνει το ΠΑΣΟΚ δεν έχει να κερδίσει τίποτε», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ερωτηθείς για το συνταξιοδοτικό απάντησε πως «κατηγορηματικά απαντώ ότι δεν υπάρχει συζήτηση ή πρόθεση και ο κ. Τσακλόγλου δεν είπε αυτό για το οποίο μας κατηγορεί ψευδώς η αντιπολίτευση. Δεν τίθεται κανένα τέτοιο θέμα και θέλω να διευκρινίσω πως αυτό που είπε ο κ. Τσακλόγλου είναι αυτό που προβλέπει ο νόμος και συμβαίνει σε όλες τις χώρες. Ανά τριετία με βάση το προσδόκιμο ζωής γίνεται μια επανεξέταση και είναι μια διαδικασία που ακολουθείται και θα γίνει ξανά το 2027. Δεν είναι στην ατζέντα της κυβέρνησης το 2027 η αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης ούτε προβλέπει η διαδικασία αυτή κάποια απότομη αύξηση των ορίων. Δεν είναι στην ατζέντα και δεν υπάρχει τέτοιο σχέδιο».

«Το νομοσχέδιο δεν έχει μηδενιστική λογική όπως κάποιοι μας κατηγορούν με κραυγές και όχι καλοπροαίρετα. Εμείς δεν θέλουμε να βάλουμε απέναντι κανέναν. Δεν σημαίνει ότι το 71% που δηλώνει κάτω από τον κατώτατο μισθό φοροδιαφεύγει, ούτε ότι το υπόλοιπο 29% δεν φοροδιαφεύγει. Για αυτό πολλές παρεμβάσεις αναφέρονται στο σύνολο και των επαγγελματιών και των πολιτών», είπε ο Παύλος Μαρινάκης.

«Το κόμμα του κυρίου Κασσελάκη αύξησε ή επέβαλε περίπου 30 φορολογικούς συντελεστές. Καλύτερα να μιλάμε με τις πράξεις μας και όχι με τα λόγια», επεσήμανε ο εκπρόσωπος της Κυβέρνησης.

«Η ακρίβεια είναι το νούμερο ένα πρόβλημα των πολιτών και για αυτό είναι προτεραιότητα του Πρωθυπουργού και όλης της κυβέρνησης» απάντησε ερωτηθείς για τις αυξανόμενες τιμές.

Για την επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα δήλωσε πως «σημαντική συνάντηση, μέρος μιας συνολικής προσπάθειας συνέχισης του διαλόγου. Θα γίνει στην Αθήνα για πρακτικούς και αντικειμενικούς λόγους. Ένα από τα αντικείμενα της συζήτησης θα είναι η διαχείριση του προσφυγικού/μεταναστευτικού. Η Ελλάδα επιθυμεί τον διάλογο χωρίς καμία διάθεση υποχώρησης στα κυριαρχικά μας δικαιώματα και για τη συζήτηση της μοναδικής διαφοράς μας – καθορισμού ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ν. Ανδρουλάκης: «Μπορούμε καλύτερα, διότι την ελπίδα την φτιάχνουμε με τα υλικά που εμείς επιλέγουμε»

Στο πασχαλινό μήνυμά του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης εύχεται το φετινό Πάσχα «ας γίνει η αφετηρία για να οικοδομήσουμε και μια πιο δίκαιη Ελλάδα, με π...

Φόρτωση άρθρων...