Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Παύλος Μαρινάκης για Ανδρουλάκη: «Περιμένουμε να σχολιάσει τη συμφωνία Σάντσεθ»

Tις δηλώσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη, σχετικά με το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη σχολίασε κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.

Ο Παύλος Μαρινάκης κάλεσε τον Νίκο Ανδρουλάκη να σχολιάσει την συμφωνία του Πέδρο Σάντσεθ στην Ισπανία.

«Δεν υπάρχει καμία συγκάλυψη, το αντίθετο. Η Κυβέρνηση αποδέχθηκε μια πρόταση συζήτησης για τις παθογένειες από το 1997 και μετά, ουσιαστικής συζήτησης με μια διαδικασία που τρέχει παράλληλα με τη Δικαιοσύνη. Ο κ. Ανδρουλάκης, που είναι πολύ ευαίσθητος με τους θεσμούς και το Κράτος Δικαίου, περιμένουμε να κάνει ένα σχόλιο, να βγάλει μια ανακοίνωση γι’ αυτό που συνέβη στην Ισπανία, που ο σοσιαλιστής Σάντσεθ έγινε εκ νέου Πρωθυπουργός με μια συμφωνία με οκτώ κόμματα, ένα εκ των οποίων το Καταλανικό κόμμα. Και ξέρετε ποια ήταν η συμφωνία; Να υπάρχει αμνηστία, ασυλία, για τις πράξεις οι οποίες έχουν τελεστεί το 2017, γι’ αυτούς οι οποίοι τις διέπραξαν για το δημοψήφισμα. Σκεφτείτε, λοιπόν, αυτό πώς θα το αντιμετώπιζε ο κ. Ανδρουλάκης ο οποίος εμφανίζεται συνεχώς ως τιμητής του Κράτους Δικαίου. Περιμένουμε, λοιπόν, από τον κ. Ανδρουλάκη να σχολιάσει τις εξελίξεις στην Ισπανία, να δούμε αν εκεί θα τοποθετηθεί ή αν είναι ευαίσθητος a la carte», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Η απάντηση του ΠΑΣΟΚ

Το ΠΑΣΟΚ απάντησε στην παραπάνω τοποθέτηση του Παύλου Μαρινάκη σχετικά με την ισπανική κυβέρνηση, αναφέροντας:

«Πραγματικά αδυνατούμε να αντιληφθούμε τις λογικές ακροβασίες του κυβερνητικού εκπροσώπου.

Ο κ. Μαρινάκης ομολόγησε και σήμερα ότι η κυβέρνηση επέλεξε συνειδητά τη διάχυση ευθυνών για τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη μέσω μιας γενικής συζήτησης για την ιστορία του σιδηροδρόμου από το 1997, την ίδια ώρα που ο Υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης, έβγαζε εκ των προτέρων πόρισμα ότι δεν υπάρχουν ποινικές ευθύνες και ως εκ τούτου η Νέα Δημοκρατία θα καταψηφίσει την προανακριτική επιτροπή που βασίζεται στη δικογραφία του Ευρωπαίου Εισαγγελέα.

Με την αναφορά του στην ισπανική κυβέρνηση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος θέτει εν αμφιβόλω τη δημοκρατική νομιμοποίηση της υπό τον Πρωθυπουργό Σάντσεθ;

Συμφωνεί ο Έλληνας Πρωθυπουργός με τον εκπρόσωπο του;
Είναι αυτή η επίσημη θέση του για την κυβέρνηση της χώρας, που προεδρεύει του Συμβουλίου της ΕΕ αυτό το εξάμηνο;».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Συνάντηση Γεραπετρίτη - Φιντάν στο Λονδίνο ενόψει της επίσκεψης Μητσοτάκη στην Άγκυρα

Στις 13 Μαϊού αναμένεται να συναντηθούν ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Άγκυρα. Σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της επι...

Φόρτωση άρθρων...