Κυριακή
28 Απριλίου 2024

Παύλος Μαρινάκης: Μόνο για εργασία οι άδειες στους μετανάστες - Θα λήγουν, όταν σταματήσουν να δουλεύουν

«Αν δεν πειθαρχήσουν οι ομάδες, τα γήπεδα θα μείνουν κλειστά», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για το θέμα της οπαδικής βίας.

Για το θέμα που δημιουργήθηκε με την τροπολογία για την εργασία των παράνομων μεταναστών και για την οπαδική βία τοποθετήθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.

Απαντώντας στις αντιδράσεις που προκάλεσε η τροπολογία για τους μετανάστες, ο Παύλος Μαρινάκης είπε στον Alpha: «Κάνουμε το εντελώς αντίθετο από αυτό που λέγεται. Δεν αλλάζει το καθεστώς απονομής άδειας διαμονής, είναι μια διάταξη που δεν έρχεται νύχτα και δίνει το δικαίωμα σε όσους βρίσκονται εδώ τρία χρόνια, με βεβαίωση εργοδότη, να πάρουν άδεια διαμονής για εργασία, η οποία μπορεί ανά πάσα στιγμή να ανακληθεί, αν σταματήσει η σχέση εξαρτημένης εργασίας. Η ρύθμιση δεν ισχύει για το διηνεκές και δεν ισχύει για όσους έρχονται τώρα. Είναι για μέχρι 28.000 άτομα. Έχει σημαντικά οφέλη για τη χώρα. Καταγράφονται άνθρωποι που βρίσκονται και εργάζονται στη χώρα. Το σημαντικό που λέμε και ισχύει είναι πως η λήψη άδειας παραμένει στα 7 χρόνια και γίνεται πιο γρήγορη η διαδικασία επιστροφής όσων δεν μπορούν να παραμείνουν στη χώρα».

Στην τοποθέτησή του για τα μέτρα κατά της οπαδικής βίας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε: «Σίγουρα πρέπει να γίνουν περισσότερα πράγματα. Όποιο γήπεδο δεν έχει κάμερες και δεν κάνει η ομάδα ταυτοποίηση όσων εισέλθουν, το γήπεδο αυτό δεν θα ανοίξει. Αν δεν πειθαρχήσουν οι ομάδες τα γήπεδα θα παραμείνουν κλειστά. Δεν φταίνε σε τίποτα όσοι πλήρωσαν διαρκείας, αλλά είναι ανεύθυνο να κρύψουμε το πρόβλημα. Μετά από δυο μήνες θέλουν οι γονείς να πηγαίνουν στα γήπεδα χωρίς να φοβούνται ποιος είναι δίπλα τους. Η σημαντικότερη συζήτηση είναι αυτό που συμβαίνει γιατί εκτός γηπέδου γίνονται όσα γίνονται. Υπάρχουν εγκληματικές οργανώσεις στο όνομα ομάδων. Ο κώδικας θα ισχύει εκτός όσων έχουν ανακοινωθεί. Πέταξες κροτίδα; Χ αγωνιστικές τιμωρία. Δεύτερη; Άλλο τόσο».

Ο Παύλος Μαρινάκης μίλησε και για τις συζητήσεις που έχει προκαλέσει το νομοσχέδιο του γάμου ομόφυλων ζευγαριών, σημειώνοντας πως «ή πιστεύεις σε κάτι ή δεν πιστεύεις. Δεν ψηφίζεις κάτι με όρους τακτικισμού. Επειδή ό,τι έχουμε πει το κάναμε, είναι προφανές πως θα έρθει και αυτό. Θα έρθει πολύ σημαντική παρέμβαση. Η κυβέρνηση πιστεύει στα νομοσχέδιά της. Οι συζητήσεις πριν την ώρα τους, δεν δίνουν κάτι. Ένας μονογονέας μπορεί να υιοθετήσει παιδί κατά μόνας. Πρέπει να υπάρχει επέκταση των δικαιωμάτων».

Επίσης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τοποθετήθηκε και για τον μείζον θέμα της ακρίβειας, που απασχολεί τις ελληνικές οικογένειες, λέγοντας πως «σε κάποια προϊόντα είμαστε πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο και σε άλλα κάτω. Δεν είναι λόγος πανηγυρισμών, ούτε το ένα, ούτε το άλλο. Το αντιμετωπίζουμε με ελέγχους, με τα πρόστιμα να έχουν ξεπεράσει τα 11,5 εκατομμύρια. Το κυριότερο που γίνεται επίσης είναι η αύξηση του εισοδήματος. Το ημερομίσθιο αυξήθηκε 20%. Αυτά δεν μηδενίζουν το πρόβλημα, αλλά δείχνουν πως η Ελλάδα δεν είναι χάος, όπως λέγεται, είναι τρίτη σε ανάπτυξη και πρωταθλήτρια σε επενδύσεις. Οι κραυγές και ο μηδενισμός δεν ωφελούν πουθενά».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ν. Ανδρουλάκης: «Επί Κυριάκου Μητσοτάκη η Ελλάδα πήρε το "πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα" ακρίβειας»

«Στις 9 Ιουνίου είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να αποδοκιμάσουμε την αλαζονεία και τη διαφθορά του συστήματος εξουσίας του κ. Μητσοτάκη», τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης, μιλώντας στο Αγ...

Κυβερνητικές πηγές: Ο Κασσελάκης έχει χάσει τον λογαριασμό - Συκοφαντίες, αλαζονεία και απολιτίκ λαϊκισμός

Αιχμές κατά του Στέφανου Κασσελάκη αφήνουν κυβερνητικά στελέχη. «Άρρητα ρήματα, συκοφαντίες, αλαζονεία και απολιτίκ λαϊκισμός. Κοινώς, μια από τα ίδια από τον κ. Κασσελακη. Κά...

Λοβέρδος: Οι «Δημοκράτες» καλύπτουμε το πολιτικό κέντρο - Δεν θα ψήφιζα το ψήφισμα για το κράτος δικαίου στην ευρωβουλή

Για τις θέσεις των «Δημοκρατών» που διεκδικούν την είσοδό τους στην ευρωβουλή μίλησε ο πρόεδρος του κόμματος Ανδρέας Λοβέρδος στην εκπομπή «Συμβαίνει στην Ευρώπη» της ΕΡΤ. «Θέλουμ...

Φόρτωση άρθρων...