Τετάρτη
15 Μαΐου 2024

Πέδρο Σάντσεθ: «Δεν παραιτούμαι, παραμένω Πρωθυπουργός της Ισπανίας»

Την απόφασή του να μην παραιτηθεί από τη θέση του Πρωθυπουργού της Ισπανίας ανακοίνωσε ο Πέδρο Σάντσεθ. Ο Ισπανός Πρωθυπουργός σκοπεύει να παραμείνει στον ρόλο του.

Η απόφαση έρχεται λίγες ημέρες αφότου ο σοσιαλιστής πολιτικός ανακοίνωσε αιφνιδιαστικά ότι εξετάζει το ενδεχόμενο παραίτησης από το αξίωμα, όταν δικαστήριο της Μαδρίτης έκανε γνωστό ότι είχε ξεκινήσει έρευνα για τη σύζυγό του Μπεγκόνα Γκόμεζ.

Η έρευνα ξεκίνησε μετά από καταγγελία της ομάδας πίεσης Καθαρά Χέρια, που στο παρελθον είχε διασυνδέσεις με την ισπανική ακροδεξιά.

Από την πρώτη στιγμή, ο Πέδρο Σάντσεθ είχε αποδώσει την έρευνα κατά της συζύγου του σε εκστρατεία αποσταθεροποίησης ενορχηστρωμένη από τη δεξιά αντιπολίτευση.

Από την Τετάρτη, οπότε και ανακοινώθηκε η έναρξη της προκαταρκτικής έρευνας για «διαφθορά» και «αθέμιτη επιρροή» έχει αναστείλει όλες τις δημόσιες δραστηριότητές του.

Πάντως, στη συνέχεια η οργάνωση αναγνώρισε ότι οι κατηγορίες στηρίζονται σε δημοσιεύματα του Τύπο που ενδέχεται να είναι αναληθή, ενώ η εισαγγελία εισηγήθηκε η υπόθεση να μπει στο αρχείο.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Αντιμέτωπη ακόμα και με κυρώσεις από τις ΗΠΑ η Σιλιάνοφσκα για την παραβίαση της Συμφωνίας των Πρεσπών

Ευρωπαϊκή Ένωση και ΗΠΑ στέλνουν ηχηρό μήνυμα στη Βόρεια Μακεδονία, το οποίο προστίθεται στις ξεκάθαρες προειδοποιήσεις της Ελλάδας και πιθανότατα θα ακουστεί πιο δυνατά από τον «μ...

Φόρτωση άρθρων...