Περιοδεία στην Κεφαλονιά πραγματοποιεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Πρώτος σταθμός στο πρόγραμμα του Πρωθυπουργού και προέδρου της Νέας Δημοκρατίας είναι το Ληξούρι, ενώ στη συνέχεια θα πάει στο Αργοστόλι.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έφτασε λίγο μετά τις 10:00 στο Aεροδρόμιο Κεφαλονιάς «Άννα Πολλάτου».

«Σήμερα υπάρχει μόνο μια καθαρή πρόταση διακυβέρνησης: Η Νέα Δημοκρατία ισχυρή και νικήτρια στις εκλογές της 21ης Μαΐου», τόνισε o Πρωθυπουργός.

Το δίλημμα είναι απλό είπε ο πρωθυπουργός, «αν θα συνεχίσουμε στο δρόμο της προκοπής, της περαιτέρω περικοπής φόρων, της αύξησης των συντάξεων, της δημιουργίας θέσεων εργασίας, των επενδύσεων ή αν θα γυρίσουμε σε μια περιοχή υπερφορολόγησης, δανεικών που θα ξεπληρώσουν τα παιδιά και τα εγγόνια μας, αν θα έχουμε προστατευμένα σύνορα ή αν θα ξαναγίνουμε ξέφραγο αμπέλι».

«Μας έτυχαν πολλά, είμαι όμως περήφανος, γιατί κρατήσαμε την χώρα ασφαλή, το τιμόνι της χώρας σταθερό», είπε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός.

«O χάρτης θα είναι συνολικά γαλάζιος. Θα έχουμε ευχάριστες εκπλήξεις και εκεί που δεν ήμασταν πρώτοι στις προηγούμενες εκλογές», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Τον πρωθυπουργό συνόδευαν οι υποψήφιοι βουλευτές του νησιού με τη Νέα Δημοκρατία, Παναγής Καππάτος, Ναπολέων Μαραβέγιας και Σμαράγδα Σαρδελή, καθώς και στελέχη του κόμματος. Στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές η Νέα Δημοκρατία είχε καταφέρει να επικρατήσει σε όλες τις μονοεδρικές περιφέρειες της χώρας. Ωστόσο, σε Κεφαλονιά και Σάμο η διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν μικρή.