Σαββάτο
20 Ιουλίου 2024

Πέθανε ο Σπύρος Σημίτης, αδελφός του πρώην πρωθυπουργού

Πέθανε ο Σπύρος Σημίτης, αδελφός του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη.

Ο Σπύρος Σημίτης, ο οποίος πέθανε το Σάββατο 18 Μαρτίου, θεωρείτο στην Ευρωπαϊκή Ένωση «πατέρας της προστασίας των προσωπικών δεδομένων».

 

Η ακαδημαϊκή πορεία του Σπύρου Σημίτη

Καθηγητής στο πανεπιστήμιο της Φρανκφούρτης έγραψε και εργάστηκε σε πανεπιστήμια, ερευνητικά κέντρα και διεθνείς επιτροπές τόσο στην Γερμανία όσο και στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τις Ηνωμένες Πολιτείες. 

Συνέβαλε αποφασιστικά στη διαμόρφωση και εφαρμογή της σχετικής νομοθεσίας.  Διετέλεσε με απόφαση του υπουργικού συμβουλίου της Γερμανίας πρόεδρος του «Γερμανικού Εθνικού Συμβουλίου Ηθικής και Δεοντολογίας». 

Διετέλεσε επίσης πρόεδρος και μέλος διεθνών και ευρωπαϊκών επιτροπών για την Προστασία Προσωπικών Δεδομένων, όπως σε ευρωπαϊκό επίπεδο της «Ομάδας Εμπειρογνωμόνων Υψηλού Επιπέδου για τα Κοινωνικά Δικαιώματα». 

Τιμητικούς τίτλους του απένειμαν πανεπιστήμια τόσο στην Ευρώπη όσο και στις Ηνωμένες Πολιτείες. Στην Ελλάδα είχε εκλεγεί αντεπιστέλλον μέλος στην Ακαδημία Αθηνών.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Βασιλειάδης: Κατώτερη των περιστάσεων η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για τον Δραγασάκη, λάθος ένα κόμμα να δείχνει μικροψυχία

«Κατώτερη των περιστάσεων» χαρακτήρισε την ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για την αποχώρηση του Γιάννη Δραγασάκη ο πρώην υφυπουργός και γραμματέας του κόμματος Γιώργος Βα...

Φόρτωση άρθρων...