Παρασκευή
03 Μαΐου 2024

Πιερρακάκης για Market Pass: «Είχαμε 55.000 αιτήσεις σε λίγη ώρα»

Πολιτική

Σε λειτουργία βρίσκεται από σήμερα το πρωί, μέσω του vouchers.gov.gr, το Market Pass.

Πρόκειται για την πλατφόρμα μέσω της οποίας οι πολίτες μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις για τη λήψη της οικονομικής ενίσχυσης για την κάλυψη μέρους του αυξημένου κόστους των νοικοκυριών κατά τους μήνες από Φεβρουάριο έως και Ιούλιο 2023. Με τον τρόπο αυτό, το Market Pass αποσκοπεί στην ελάφρυνση των συνεπειών που έχει επιφέρει στα νοικοκυριά η αύξηση του δείκτη τιμών καταναλωτή.

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης εξέφρασε την πεποίθηση ότι το Market Pass είναι ένα ουσιαστικό μέτρο στήριξης που θα βοηθήσει εκατομμύρια νοικοκυριά.

Η πλατφόρμα για το Market Pass τέθηκε σε λειτουργία σήμερα το πρωί και, όπως εξήγησε ο υπουργός, μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα υποβλήθηκαν 32.000 αιτήσεις στην πλατφόρμα. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αιτήσεις πλέον ξεπέρασαν τις 55.000. Ο κ. Πιερρακάκης τόνισε ότι με το Market Pass καλύπτεται το 85% του πληθυσμού της χώρας, ενώ προσέθεσε ότι για να είναι προσβάσιμη σε όλους τους πολίτες η υπηρεσία η διαδικασία της αίτησης θα μπορεί να γίνεται και μέσω ΚΕΠ.

Από σήμερα αιτήσεις στα ΚΕΠ

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αρμόδια ομάδα του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης «έτρεξε» τις διαδικασίες και η δυνατότητα υποβολής αίτησης για το Market Pass μέσω ΚΕΠ είναι διαθέσιμη ήδη από σήμερα.

«Να τονίσουμε ότι οι αιτήσεις θα μπορούν να γίνουν μέχρι τις 15 Μαρτίου. Από το πότε θα γίνει η αίτηση θα εξαρτηθεί και το πότε θα γίνει η πληρωμή. Για παράδειγμα, αν η αίτηση γίνεται μέχρι τέλος Φεβρουαρίου, τότε η πληρωμή θα πραγματοποιηθεί στις 3 Μαρτίου» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο υπουργός σημείωσε ότι οι πολίτες έχουν δυο επιλογές. «Η πρώτη είναι η πίστωση του ποσού στη ψηφιακή κάρτα στο κινητό. Σε αυτή την περίπτωση θα λάβουν το 100% της ενίσχυσης. Υπάρχει ωστόσο και η κατάθεση σε τράπεζα, οπότε θα πάρουν το 80% του ποσού που δικαιούνται» είπε ο κ. Πιερρακάκης.

Ο κ. Πιερρακάκης στη συνέχεια επισήμανε ότι από την Παρασκευή θα γίνονται αιτήσεις για το Market Pass και στα ΚΕΠ. «Να τονίσουμε ότι οι αιτήσεις θα μπορούν να γίνουν μέχρι τις 15 Μαρτίου. Από το πότε θα γίνει η αίτηση θα εξαρτηθεί και το πότε θα γίνει η πληρωμή. Για παράδειγμα, αν η αίτηση γίνεται μέχρι τέλος Φεβρουαρίου, τότε η πληρωμή θα πραγματοποιηθεί στις 3 Μαρτίου» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο υπουργός σημείωσε ότι οι πολίτες έχουν δυο επιλογές. Η πρώτη είναι η πίστωση του ποσού στη ψηφιακή κάρτα στο κινητό. Σε αυτή την περίπτωση θα λάβουν το 100% της ενίσχυσης. Υπάρχει ωστόσο και η κατάθεση σε τράπεζα, οπότε θα πάρουν το 80% του ποσού που δικαιούνται.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Χρυσοχοΐδης: Τα μέτρα για την ενδοοικογενειακή βία εφαρμόζονται, εντείνονται και εξελίσσονται

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης μίλησε για τη βία κατά των γυναικών σε ανοιχτή εκδήλωση για την έμφυλη ισότητα, που διοργάνωσαν το “Free Thinking Zone” και το...

Φόρτωση άρθρων...