Παρασκευή
26 Απριλίου 2024

Πιερρακάκης: Ξεπεράσαμε τις 100.000 αιτήσεις για το Fuel Pass (εικόνα)

Πολιτική

«Μέσα σε λίγες ώρες ξεπεράσαμε τις 100.000 αιτήσεις για το Fuel Pass» ανέφερε σε ανάρτησή του στο twitter ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, υπενθυμίζοντας πως «εφόσον ο ΑΦΜ σας λήγει σε 0,1 ή 2, μπορείτε να υποβάλετε την αίτησή σας μέσω του vouchers.gov.gr».

Νωρίτερα έγινε γνωστό ότι μέχρι τις 12:00 το μεσημέρι είχαν κατατεθεί 64.000 αιτήσεις μέσω του vouchers.gov.gr για το Fuel Pass για να λάβουν την οικονομική ενίσχυση για το κόστος κατανάλωσης καυσίμων κίνησης των μηνών Απριλίου, Μαΐου και Ιουνίου 2022.

Οι περίπου 37.500 αιτήσεις αφορούσαν στον ηλεκτρονικό τραπεζικό λογαριασμό, το iban, ενώ οι 26.500 αιτήσεις αφορούσαν στην άυλη ψηφιακή κάρτα, μετά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, ο οποίος αρχικά γνωστοποίησε ότι ξεπέρασε ο αριθμός των αιτημάτων τα 62.500.

Σήμερα Τρίτη 26 Απριλίου άνοιξε η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποδοχή των αιτήσεων για το επίδομα καυσίμων (vouchers.gov.gr). Η διαδικασία γίνεται ανά μέρα με βάση τον ΑΦΜ των δικαιούχων, που ξεπερνούν τα 3 εκατομμύρια, με το ποσό που τους αναλογεί να και κυμαίνεται από 35 - 55 ευρώ. Από 1η Μαΐου η υποβολή αιτήσεων θα μπορεί να γίνεται ανεξάρτητα από τον ΑΦΜ.

 

Δικαιούχοι του Fuel Pass είναι όλοι οι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδος με δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα φορολογικού έτους 2020 έως τριάντα χιλιάδες (30.000) ευρώ. Κάθε φυσικό πρόσωπο μπορεί να δηλώνει μόνο ένα ΙΧ όχημα ή μοτοσυκλέτα – μοτοποδήλατο, υπό την προϋπόθεση το συγκεκριμένο μέσο μετακίνησης να είναι σε κυκλοφορία, να είναι ασφαλισμένο και να μην οφείλονται γι' αυτό τέλη κυκλοφορίας. Το φυσικό πρόσωπο θα πρέπει να διαθέτει τουλάχιστον ένα ποσοστό συνιδιοκτησίας επί του οχήματος, ή αυτό να βρίσκεται σε καθεστώς leasing.

Η πλατφόρμα θα ανοίγει σταδιακά, ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ των πολιτών. Συγκεκριμένα σήμερα Τρίτη 26 Απριλίου θα μπορούν να κάνουν αίτηση οι πολίτες των οποίων οι ΑΦΜ λήγουν σε 0, 1 και 2. Έως την Παρασκευή 29 Απριλίου θα ανοίξει η πλατφόρμα για όλους τους δικαιούχους πολίτες με βάση το λήγοντα αριθμό του ΑΦΜ τους, και οι οποίοι θα ενημερώνονται με ανακοινώσεις.

Η λειτουργία της πλατφόρμας είναι ιδιαίτερα απλή. Ο πολίτης εισέρχεται στο Fuel Pass χρησιμοποιώντας τους κωδικούς Taxisnet είτε απευθείας μέσω του vouchers.gov.gr, είτε από το gov.gr, στην ενότητα «Πολίτης και Καθημερινότητα» και την υποενότητα «Μετακινήσεις».

Ταυτόχρονα, υπάρχει η δυνατότητα υποβολής της αίτησης μέσω ΚΕΠ. Όλα τα στοιχεία του πολίτη αντλούνται αυτόματα, μέσω του Κέντρου Διαλειτουργικότητας της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης. Η οικονομική ενίσχυση μπορεί να γίνει κατ’ επιλογή κάθε δικαιούχου με δυο τρόπους:

  • είτε εκδίδοντας άυλη ψηφιακή κάρτα την οποία οι δικαιούχοι χρησιμοποιούν για να πληρώνουν μέσω του έξυπνου κινητού τους την αγορά υγρού καυσίμου,
  • είτε μέσω απευθείας καταβολής του ποσού επιδότησης σε IBAN του δικαιούχου, για όσους δεν διαθέτουν έξυπνη συσκευή ή δεν επιθυμούν να τη χρησιμοποιήσουν σε αυτή τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Φουντώνει η πολιτική αντιπαράθεση στον δρόμο προς τις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Όσο πλησιάζουν οι Ευρωεκλογές φουντώνει ολοένα και περισσότερο η πολιτική αντιπαράθεση. Οι πολιτικοί αρχηγοί βρίσκονται σε θέσεις «μάχης» και εξαπολύουν σφοδρά πυρά ο ένας στον άλλ...

Κυβερνητικά στελέχη κατά Κεχαγιά: Καταλαβαίνουμε το άγχος της να μαζέψει τα ασυμμάζευτα για τους «Σπαρτιάτες»

Στο επίκεντρο της κόντρας Κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται οι ψήφοι των «Σπαρτιατών». Η κόντρα ξέσπασε σήμερα, έπειτα την τοποθέτηση του υποψήφιου ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και ξαδέρφο...

Σκέρτσος για το πρωτοφανές επεισόδιο στη Βουλή: Η απέραντη πολιτική υποκρισία των «άκρων»

Με αφορμή τα χθεσινά γεγονότα στο Κοινοβούλιο, ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος σημειώνει, σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ότι "οι μέρες αυτές είναι αποκαλυπτικέ...

Φόρτωση άρθρων...