Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Πιερρακάκης: Στόχος μας η Ελλάδα να γίνει σύντομα περιφερειακό κέντρο εκπαίδευσης

Στην εκπαιδευτική μεταρρύθμιση αναφέρθηκε ο Κυριάκος Πιερρακάκης, μιλώντας στην εκδήλωση με θέμα «Η ανάπτυξη και υλοποίηση διεθνών συνεργασιών με αντίκτυπο στην Ανώτατη Εκπαίδευση» για την ελληνοβρετανική συνεργασία στην ανώτατη εκπαίδευση, που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού.

«Ο στόχος για εμάς στο υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού είναι διττός και ξεκάθαρος. Αφενός, να υποστηρίξουμε τα ελληνικά δημόσια πανεπιστήμια στη χάραξη πολιτικών εξωστρέφειας και συνεργιών με ιδρύματα άλλων χωρών και αφετέρου να θέσουμε ένα στέρεο πλαίσιο ώστε η Ελλάδα να καταστεί σύντομα ένα περιφερειακό κέντρο εκπαίδευσης», τόνισε ο υπουργός Παιδείας.

Στην ομιλία του ανέφερε μεταξύ άλλων είπε πως: «με χαρά χαιρετίζω σήμερα αυτή τη συνάντηση εργασίας που προωθεί την περαιτέρω ενδυνάμωση της στρατηγικής διεθνοποίησης στην ανώτατη εκπαίδευση μεταξύ Ελλάδας και Ηνωμένου Βασιλείου. Το Μνημόνιο Συνεργασίας που υπογράφεται σήμερα σηματοδοτεί την περαιτέρω ενίσχυση των πολιτιστικών, διπλωματικών και ιστορικών δεσμών που συνδέουν τις δύο χώρες, ενώ θέτει ένα ισχυρό πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ των πανεπιστημίων μας».

Στην εκδήλωση, όπου υπεγράφη μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του Βρετανικού Συμβουλίου, της βρετανικής πρεσβείας και της Study in Greece, μίλησε επίσης ο πρέσβης της Βρετανίας στην Ελλάδα, Μάθιου Λοτζ, ενώ ακόμη συμμετέχουν διαπρεπείς προσωπικότητες από το χώρο της διεθνούς εκπαίδευσης.

Ο Μάθιου Λοτζ, ανέφερε: «Υπογράψαμε σήμερα μια συμφωνία ανάμεσα στο υπουργείο Παιδείας, την βρετανική πρεσβεία, το Βρετανικό Συμβούλιο και το Study in Greece. Πρόκειται για μια πολύ σημαντική συνεργασία, καθώς η παιδεία μας, που δεκαετίες τώρα αποτελεί έναν πυλώνα των διμερών σχέσεων ανάμεσα στις δύο χώρες, αποτελεί και τον τομέα εκείνον όπου θέλουμε να προχωράμε δυνατά και ενεργά. Έχουμε πανεπιστήμια από τη Μεγάλη Βρετανία και την Ελλάδα και ελπίζουμε ότι θα συνεχίσουμε αυτή τη συνεργασία για το καλό και των δύο χωρών μας».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Συνεδριάζει τη Μεγάλη Δευτέρα το Υπουργικό Συμβούλιο - Αναλυτικά τα θέματα στην ατζέντα

Στις 11:00, αύριο Δευτέρα, θα συνεδριάσει υπό τον Πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, το Υπουργικό Συμβούλιο. Τα θέματα της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου είναι: -Παρουσία...

Λοβέρδος: Οι «Δημοκράτες» καλύπτουμε το πολιτικό κέντρο - Δεν θα ψήφιζα το ψήφισμα για το κράτος δικαίου στην ευρωβουλή

Για τις θέσεις των «Δημοκρατών» που διεκδικούν την είσοδό τους στην ευρωβουλή μίλησε ο πρόεδρος του κόμματος Ανδρέας Λοβέρδος στην εκπομπή «Συμβαίνει στην Ευρώπη» της ΕΡΤ. «Θέλουμ...

Φόρτωση άρθρων...