Παρασκευή
21 Ιουνίου 2024

Πιερρακάκης: Θα είμαστε κάθε μέρα στο πεδίο για να λύνουμε προβλήματα των πολιτών

Πολιτική

Στο Ηράκλειο βρέθηκε ο Κυριάκος Πιερρακάκης, όπου είχε μια σειρά από συναντήσεις, τόσο για τις επικείμενες εξετάσεις όσο και για θέματα της καθημερινότητας των πολιτών.

Ο υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού επισκέφθηκε τα γραφεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κρήτης και ενημερώθηκε από τα υπηρεσιακά στελέχη για την ετοιμότητα του μηχανισμού που θα διεξαγάγει αύριο, πρώτη μέρα, τις εξετάσεις στα ΕΠΑΛ και την Παρασκευή στα γενικά λύκεια.

Από την πλευρά του ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης Μανώλης Καρτσωνάκης ανέφερε ότι έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα σε κάθε περιφερειακή ενότητα, ώστε τα παιδιά να πάνε στις σχολικές μονάδες με ηρεμία και να αποδώσουν το μέγιστο που μπορούν σε σχέση με την προετοιμασία που έχουν κάνει το προηγούμενο διάστημα. Κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον υπουργό, τον ενημέρωσε για όλη την προετοιμασία, καθώς και για δράσεις, όπως είναι η γραμμή υποστήριξης των μαθητών, αλλά και για τον διοικητικό μηχανισμό της περιφερειακής διεύθυνσης, για τη σωστή λειτουργία των εξεταστικών κέντρων.

Στη συνέχεια ο υπουργός Παιδείας επισκέφθηκε τα γραφεία της Περιφέρειας Κρήτης, όπου είχε συνάντηση με τον περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη, ενώ ακολούθως συναντήθηκε με το δήμαρχο Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινό, συνοδευόμενος από τον υπουργό αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων Λευτέρη Αυγενάκη και τον υφυπουργό Ανάπτυξης Μάξιμο Σενετάκη.

Όπως δήλωσε ο Κυριάκος Πιερρακάκης στους δημοσιογράφους, στόχος της κυβέρνησης είναι να έρθει σε επαφή με τα προβλήματα των πολιτών στο πεδίο, τονίζοντας ότι αυτό δεν σχετίζεται με τις επερχόμενες εκλογές. “Σε κάθε πτυχή της παρουσίας μας στην Κρήτη, βλέπουμε ότι υπάρχει μεγάλο πεδίο για να κάνουμε σημαντικές αλλαγές στην καθημερινότητα των πολιτών και αυτό θα συνεχιστεί και μετά τις εκλογές. Θα είμαστε στο πεδίο κάθε μέρα για να λύνουμε προβλήματα των πολιτών”, τόνισε ο υπουργός Παιδείας.

Συνδέοντας την εκπαίδευση με τον πρωτογενή τομέα, ο υπουργός αγροτικής ανάπτυξης Λευτέρης Αυγενάκης προανήγγειλε τις ανακοινώσεις που θα γίνουν σύντομα σε σχέση με τη Γεωργική Σχολή Μεσαράς, που θα αποτελεί, όπως είπε, το πρώτο πρακτικό γεωργικό σχολείο στην Ελλάδα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Φλωρίδης: Ακόμη και στα πιο μικρά πλημμελήματα ενδοοικογενειακής βίας προβλέπεται ποινή φυλάκισης

«Εμείς κινούμαστε στο πλαίσιο της Δικαιοσύνης», επισήμανε ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης μιλώντας στο OPEN, αναφορικά με την υπόθεση Λύτρα. Αμέσως μετά τόνισε πως και σ...

Μητσοτάκης: Παράταση στο πρόγραμμα για φθηνό αγροτικό ρεύμα - «Επιδοτήσεις μόνο σε όσους τις δικαιούνται»

Στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης βρέθηκε το πρωί της Παρασκευής ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος συναντήθηκε με τον νέο υπουργό Κώστα Τσιάρα και έθεσαν επί τάπητος τα ...

Φόρτωση άρθρων...