Πέμπτη
16 Μαΐου 2024

Πιερρακάκης: Τουλάχιστον στο 1% του ΑΕΠ το όφελος από τα μη κρατικά πανεπιστήμια

Πολιτική

Για το όφελος από τα μη κρατικά πανεπιστήμια μίλησε ο υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Κυριάκος Πιερρακάκης, στο Forum του «Οικονομικού Ταχυδρόμου».

Στην τοποθέτησή του ο Κυριάκος Πιερρακάκης έκανε ειδική αναφορά στα μη κρατικά πανεπιστήμια, υπό τον γενικό όρο «ελεύθερο πανεπιστήμιο» και υποστήριξε πως η υιοθέτησή τους θα προσφέρει, πέραν των αδιαμφισβήτητων εκπαιδευτικών οφελημάτων και ισχυρά οικονομικά ανάλογα.

Ο υπουργός Παιδείας προσδιόρισε το όφελος για την ελληνική οικονομία τουλάχιστον στο 1% του ΑΕΠ.

«Το «ελεύθερο πανεπιστήμιο» θα αναβαθμίσει τα δημόσια ΑΕΙ, θα ανοίξει νέους ορίζοντες σε γνώση και έρευνα, θα αυξήσει τουλάχιστον 1% το ΑΕΠ και θα ενισχύσει την «ήπια ισχύ» της χώρας», ανέφερε ο Κυριάκος Πιερρακάκης σε ανάρτησή του στο Χ.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Επιστολική ψήφος: Πώς ψηφίζουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου - Αναλυτικός οδηγός με 15 ερωταπαντήσεις και οδηγίες

Αναλυτικό οδηγό με τη μορφή 14 + 1 σύντομων ερωτήσεων – απαντήσεων εξέδωσε το Υπουργείο Εσωτερικών, ο οποίος θα αποτελέσει τον «οδικό χάρτη» των Ελλήνων που θα ασκήσουν το εκλογικό...

Μητσοτάκης: Προτεραιότητά μας το δημογραφικό και η προστασία της ελληνικής οικογένειας

Συνεχίζει τις περιοδείες του ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης ενόψει των ευρωεκλογών του Ιουνίου. Στην τελευταία του ανάρτηση ο πρωθυπουργός μίλησε για το δημογραφικό και την...

Φόρτωση άρθρων...