Σαββάτο
18 Μαΐου 2024

Πήρε άδεια για να κάνει προπαγάνδα από το Μουσείο Ακροπόλεως;

Πολιτική

Χωρίς καμία άδεια από το Μουσείο Ακροπόλεως ανακοινώθηκε η κυβερνητική φιέστα της Πέμπτης για την ανάπτυξη.

Σύμφωνα με απολύτως ασφαλείς πληροφορίες, το Διοικητικό Συμβούλιο του Μουσείου δεν έχει συζητήσει και στις δύο τελευταίες συνεδριάσεις του την παραχώρηση του εξώστη, στον οποίο θα γίνει η εκδήλωση μετά το πέρας λειτουργίας του μουσείου.

Επομένως, η απαραίτητη άδεια δεν έχει εξασφαλιστεί.

Αν και εφόσον κατατέθηκε ανάλογη αίτηση- διότι και αυτό καλύπτεται από μυστήριο- θα πρέπει ανυπερθέτως να συζητηθεί στη σημερινή συνεδρίαση (οι συνεδριάσεις λαμβάνουν χώραν ανά δεκαπενθήμερο). Αλλιώς δεν υπάρχει κανένα περιθώριο.

Εκτός και αν δεν έχει ακολουθηθεί η τυπική διαδικασία και απλώς ανακοινώθηκε στο μουσείο, όπως και στον Τύπο, η επιλογή του χώρου. Αυτό θα ήταν το χειρότερο όλων, δηλαδή να μην έχει φροντίσει το Μαξίμου καν για τη σωστή διαδικασία.

Παραχώρηση του Μουσείου Ακροπόλεως για πολιτική εκδήλωση (τουτέστιν: προπαγάνδα) δεν έχει γίνει ποτέ στα χρονιά της λειτουργίας του. Δεν  έλειψαν τα αιτήματα, τόσο από κόμματα κατά την προεκλογική  περίοδο όσο και από παρατάξεις για τις εκλογές της αυτοδιοίκησης, όμως καμία δεν έγινε δεκτή. Η ίδια η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, στην οποία υπάγεται το Μουσείο ως Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου, έκοβε κάθε συζήτηση ήδη από την κατάθεση του αιτήματος. Και πολύ ορθά.

Η κατά προορισμόν χρήση ενός Μουσείου είναι για αμιγώς πολιτιστικές και πνευματικές εκδηλώσεις, οι οποίες, επιπροσθέτως, πρέπει να συνάδουν με τον χαρακτήρα και τους σκοπούς του. Επισημαίνουμε ότι πολιτικές εκδηλώσεις δεν γίνονται ούτε στο Γκάζι, που δεν είναι μουσείο, μετά από απόφαση του δημοτικού συμβουλίου της Αθήνας.

Πηγή:liberal.gr 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Αντίστροφη μέτρηση για τις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου – Σε περιοδείες οι πολιτικοί αρχηγοί

Περίπου τρεις εβδομάδες απομένουν για τις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου και τα κόμματα βρίσκονται σε θέσεις μάχης. Σφοδρά πυρά ανταλλάσσουν οι πολιτικοί αρχηγοί καθώς πλησιάζουμε προ...

Φόρτωση άρθρων...