Κυριακή
28 Απριλίου 2024

Πλαφόν στις ανώτατες τιμές ρεύματος βάζει η Kυβέρνηση από τον Ιούνιο

Η κυβέρνηση στοχεύει να βάλει τέλος στην «ηλεκτροπληξία», που προκαλούν στις τσέπες όλων μας οι φουσκωμένοι λογαριασμοί του ρεύματος, με την πρώτη μάχη να δίνεται χθες στη σύνοδο των Ευρωπαίων υπουργών Ενέργειας.

Είτε έρθει ευρωπαϊκή απάντηση στην ακρίβεια από τις Βρυξέλλες είτε όχι, είναι θέμα χρόνου ο πρωθυπουργός να ανακοινώσει το εθνικό σχέδιο που από τον Ιούνιο θα αντιμετωπίσει αυτό το ράλι των αυξήσεων στο ρεύμα.

Το σχέδιο θα προβλέπει παρέμβαση στη χονδρική τιμή με πλαφόν πάνω από τα 100 ευρώ ανά μεγαβατώρα, όταν τον Απρίλιο η μέση τιμή ήταν περίπου στα 240 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

Άμεσα η λιανική τιμή θα πέσει κατά 20 περίπου λεπτά ανά κιλοβατώρα και θα φτάσει περίπου στα 16 λεπτά μακριά από τις σημερινές χρεώσεις που προκαλούν πονοκέφαλο, ενώ η κυβερνητική παρέμβαση θα αντιμετωπίσει και το θέμα της ρήτρας αναπροσαρμογής.

Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση κάνει ένα ακόμα βήμα για να μετατρέψει τη χώρα σε ενεργειακό κόμβο.

Συγκεκριμένα, σήμερα ο πρωθυπουργός με τους ηγέτες της Βουλγαρίας, της Βόρειας Μακεδονίας και της Σερβίας καθώς και με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου θα παραστεί στα εγκαίνια του νέου τερματικού σταθμού αποθήκευσης και αεριοποίησης υγροποιημένου φυσικού αερίου στην Αλεξανδρούπολη.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Συνεδριάζει τη Μεγάλη Δευτέρα το Υπουργικό Συμβούλιο - Αναλυτικά τα θέματα στην ατζέντα

Στις 11:00, αύριο Δευτέρα, θα συνεδριάσει υπό τον Πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, το Υπουργικό Συμβούλιο. Τα θέματα της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου είναι: -Παρουσία...

Συνάντηση Γεραπετρίτη - Φιντάν στο Λονδίνο ενόψει της επίσκεψης Μητσοτάκη στην Άγκυρα

Στις 13 Μαϊού αναμένεται να συναντηθούν ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Άγκυρα. Σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της επι...

Φόρτωση άρθρων...