Τετάρτη
28 Φεβρουαρίου 2024

Πλακιωτάκης κατά ΣΥΡΙΖΑ: «Μας κατηγορούν γιατί φυλάμε τα σύνορα όσοι άφηναν δουλεμπόρους να κάνουν πάρτι στο Αιγαίο»

«Αυτοί που κατήργησαν τη φύλαξη των θαλασσίων συνόρων με συνέπεια οι δουλέμποροι να κάνουν πάρτι στο Αιγαίο κατηγορούν εμάς που προστατεύουμε τα θαλάσσια σύνορα».

Τα παραπάνω τόνισε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, στη Βουλή απαντώντας στην κριτική του ΣΥΡΙΖΑ για την δράση του Λιμενικού.

«Μόνο το 2021 οι άνδρες και οι γυναίκες του Λιμενικού Σώματος επεχείρησαν 1.450 φορές και διέσωσαν 29.000 ανθρώπους οι οποίοι κινδύνευσαν στη θάλασσα σε σειρά περιστατικών που ασχολείται το Λιμενικό Σώμα στο πλαίσιο της αρμοδιότητάς του. Η προστασία της ανθρώπινης ζωής, κάποιου που κινδυνεύει στη θάλασσα δεν περιορίζεται σε μετανάστες. Σε αυτό τον αριθμό συμπεριλαμβάνονται περιστατικά ακυβέρνητων σκαφών, κολυμβητών και πολλά άλλα», ανέφερε ο Γιάννης Πλακιωτάκης.

«Αυτοί που κατήργησαν στην πράξη τη φύλαξη των θαλασσίων συνόρων με συνέπεια οι δουλέμποροι να κάνουν πάρτι κυριολεκτικά πάρτι στο Αιγαίο κατηγορούν εμάς που προστατεύουμε τα θαλάσσια σύνορα. Για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και για την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας η Ελλάδα έχει θαλάσσια σύνορα και θα συνεχίσει να τα προστατεύει με απόλυτο σεβασμό στο διεθνές δίκαιο και στην ανθρώπινη ζωή», πρόσθεσε ο υπουργός Ναυτιλίας.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κ. Πιερρακάκης: Χρειάζεται αλλαγή του άρθρου 16 αλλά η χώρα δεν μπορεί να περιμένει

Η χώρα δεν μπορεί να περιμένει άλλο για να συζητήσει θέματα που επιλύει η νομοθετική πρωτοβουλία μας, είπε στη δευτερολογία του ο υπουργός Παιδείας, Κ. Πιερρακάκης, στο πλαίσιο της...

Φόρτωση άρθρων...