Πέμπτη
25 Απριλίου 2024

Πλακιωτάκης κατά ΣΥΡΙΖΑ: «Μας κατηγορούν γιατί φυλάμε τα σύνορα όσοι άφηναν δουλεμπόρους να κάνουν πάρτι στο Αιγαίο»

«Αυτοί που κατήργησαν τη φύλαξη των θαλασσίων συνόρων με συνέπεια οι δουλέμποροι να κάνουν πάρτι στο Αιγαίο κατηγορούν εμάς που προστατεύουμε τα θαλάσσια σύνορα».

Τα παραπάνω τόνισε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, στη Βουλή απαντώντας στην κριτική του ΣΥΡΙΖΑ για την δράση του Λιμενικού.

«Μόνο το 2021 οι άνδρες και οι γυναίκες του Λιμενικού Σώματος επεχείρησαν 1.450 φορές και διέσωσαν 29.000 ανθρώπους οι οποίοι κινδύνευσαν στη θάλασσα σε σειρά περιστατικών που ασχολείται το Λιμενικό Σώμα στο πλαίσιο της αρμοδιότητάς του. Η προστασία της ανθρώπινης ζωής, κάποιου που κινδυνεύει στη θάλασσα δεν περιορίζεται σε μετανάστες. Σε αυτό τον αριθμό συμπεριλαμβάνονται περιστατικά ακυβέρνητων σκαφών, κολυμβητών και πολλά άλλα», ανέφερε ο Γιάννης Πλακιωτάκης.

«Αυτοί που κατήργησαν στην πράξη τη φύλαξη των θαλασσίων συνόρων με συνέπεια οι δουλέμποροι να κάνουν πάρτι κυριολεκτικά πάρτι στο Αιγαίο κατηγορούν εμάς που προστατεύουμε τα θαλάσσια σύνορα. Για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και για την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας η Ελλάδα έχει θαλάσσια σύνορα και θα συνεχίσει να τα προστατεύει με απόλυτο σεβασμό στο διεθνές δίκαιο και στην ανθρώπινη ζωή», πρόσθεσε ο υπουργός Ναυτιλίας.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κινδυνεύει με 10ετή κάθειρξη ο Κωνσταντίνος Φλώρος για τον ξυλοδαρμό Γραμμένου – Σήμερα η απολογία του

Σήμερα μετά το μεσημέρι θα οδηγηθεί στον Ανακριτή για την απολογία του ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος, ενώ με τα μέχρι στιγμής δεδομένα κινδυνεύει ακόμη και με 10ετή κάθειρξη. ...

Μαρινάκης για ξυλοδαρμό στη Βουλή: Είμαστε απέναντι στη βία και στα φαινόμενα εκχυδαϊσμού της Δημοκρατίας

Ανακοίνωση σχετικά με το περιστατικό ξυλοδαρμού στη Βουλή μεταξύ Κωνσταντίνου Φλώρου και Βασίλη Γραμμένου εξέδωσε ο Παύλος Μαρινάκης, στο οποίο κάνει λόγο για «φαινόμενα εκχυδαϊσμο...

Φόρτωση άρθρων...