Παρασκευή
19 Απριλίου 2024

Πλεύρης: «Από την ερχόμενη εβδομάδα η εξομάλυνση του προβλήματος στα φάρμακα»

Πολιτική

«Η Κίνα επέλεξε μια πολιτική του zero covid, οπότε βρίσκεται εκεί που ήταν ο υπόλοιπος κόσμος ένα χρόνο πριν. Δεν έχει αξιόπιστα στοιχεία, μας έχει δημιουργήσει κάποιες εκπλήξεις, ως προς την πληροφόροηση».

Τα παραπάνω τόνισε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, μιλώντας στην ΕΡΤ, εν μέσω της παγκόσμιας ανησυχίας με τα χιλιάδες κρούσματα των τελευταίων ημερών στην Κίνα.

«Υπάρχει σήμερα φοβερή μεταδοτικότητα, και υπάρχει μια ανησυχία αν πρόκειται για μια νέα επικίνδυνη μετάλλαξη, χωρίς να έχουμε ωστόσο στοιχεία γι΄αυτό», ανέφερε ο υπουργός Υγείας.

Ως προς την κατάσταση με τον κορωνοϊό στην Ελλάδα, επισήμανε μεταξύ άλλων: «Πανδημία υπάρχει, ο κορωνοϊός ευθύνεται ακόμα για νοσήσεις, ωστόσο έχουμε μπει σε μια νέα πραγματικότητα πλέον».

Ως προς την εμβολιαστική κάλυψη στην Ελλάδα, τόνισε: «Λογικό να υπάρχει μια κόπωση του πληθυσμού».

Οι λόγοι πίσω από την έλλειψη φαρμάκων στην Ελλάδα

Ως προς το πρόβλημα με την έλλειψη φαρμάκων σε παγκόσμιο επίπεδο, σημείωσε ανάμεσα σε άλλα: «Από το καλοκαίρι είχαμε πάρει μια σειρά από μέτρα για τη διάθεση φαρμάκων. Το πρόβλημα η χώρα μας το αντιμετωπίζει σε μικρότερο βαθμό, γιατί έχουμε δικές μας φαρμακοβιομηχανίες».

Ακόμα, ο υπουργός πρόσθεσε: «Το θέμα αφορά τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα και τις αντιβιώσεις. Ο κόσμος θα μπορέσει να βρει το φάρμακο για να αντιμετωπίσει το πρόβλημά του. Εκεί που έχουμε υποκατάστατα, το θέμα είναι λυμένο. Υπάρχουν και τα φάρμακα, όπως τα παιδιατρικά, στα οποία υπάρχει πρόβλημα. Γι΄αυτά χρησιμοποιούμε την εθνική μας φαρμακαποθήκη».

«H εξομάλυνση του προβλήματος διάθεσης θα ξεκινήσει από την ερχόμενη εβδομάδα. Δεν υπάρχει πρόβλημα κρίσης φαρμάκων. Κάθε εβδομάδα θα ομαλοποιείται», συμπλήρωσε ο υπουργός Υγείας.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Αιχμές ΠΑΣΟΚ κατά Μητσοτάκη για τον πληθωρισμό

Αιχμές κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη άφησε το ΠΑΣΟΚ με αφορμή τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, από τις Βρυξέλλες για τον πληθωρισμό. «Η εικονική πραγματικότητα σ...

ΠΑΣΟΚ: Ανακοίνωσε τους τελευταίους οκτώ υποψήφιους ευρωβουλευτές του κόμματος (ονόματα)

Ανακοινώθηκαν από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Νίκο Ανδρουλάκη, οι τελευταίοι οκτώ υποψήφιοι του κόμματος. Οι τελευταίοι οκτώ του ευρωψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ είναι οι: Αεράκης Μιχάλη...

Φόρτωση άρθρων...