Παρασκευή
19 Απριλίου 2024

Πλεύρης: «Ασχέτως πανδημίας οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί δεν πρέπει να μείνουν στο εθνικό σύστημα υγείας»

Πολιτική

«Καμία απόφαση δεν έχει παρθεί ακόμα για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς. Το μέτρο ήδη έχει επαναξιολογηθεί δύο φορές και θα επαναξιολογηθεί και μέσα στον Οκτώβριο και υπάρχουν δύο ενδεχόμενα.  Το ένα ενδεχόμενο είναι να συνεχιστεί το μέτρο, δηλαδή όσο βρισκόμαστε σε πανδημία να παραμείνουν σε αναστολή. Υπάρχει το ενδεχόμενο με τα επιδημιολογικά στοιχεία που θα έχουμε και του Οκτωβρίου να κριθεί ότι δεν συντρέχουν πια οι λόγοι». 

Τα παραπάνω ανέφερε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Έχω εκφράσει την προσωπική μου άποψη ότι ασχέτως πανδημίας αυτοί οι άνθρωποι δεν πρέπει να μείνουν στο εθνικό σύστημα υγείας», είπε ο υπουργός Υγείας, προσθέτοντας ότι «ακόμα κι αν αύριο το πρωί σταματούσε η πανδημία κόσμος που δεν πιστεύει στην επιστήμη δεν πρέπει να είναι στο ΕΣΥ. Αυτή είναι η προσωπική μου θέση».

Η κυβερνητική θέση, που είναι και θέση και του Συμβουλίου της Επικρατείας, πρόσθεσε, είναι ότι πρέπει να αξιολογούμε το μέτρο ανά τακτά χρονικά διαστήματα με βάση την πορεία της πανδημίας.

Για τον προσωπικό γιατρό

«Υπάρχουν και προβλήματα; Προφανώς. Φανταστείτε όταν εγγράφονται 3.500 γιατροί και 4.400.00 πολίτες, θα υπάρχουν και αβελτηρίες. Κυρίως στην Αττική που έχουμε λιγότερη συμμετοχή ιδιωτών γιατρών απ’ ότι στην υπόλοιπη Ελλάδα, εμφανίζονται τα περισσότερα προβλήματα», ανέφερε ο Θάνος Πλεύρης.

Ο υπουργός είπε ότι από αύριο ανοίγουν τα συμβόλαια και για άλλους γιατρούς, τους γιατρούς ειδικοτήτων που έχουν βάση την παθολογία, όπως είναι πνευμονολόγοι, καρδιολόγοι.

«Σε ένα δεκαήμερο θα υπάρχουν και άλλοι γιατροί στο σύστημα και για αυτό έχουμε πει στους πολίτες ότι δεν χρειάζεται αν δεν βρίσκουν γιατρό τώρα να πηγαίνουνε να εγγραφούν σε γιατρό μακριά από την κατοικία τους. Και πιστεύουμε ότι προς τα τέλη Οκτωβρίου θα υπάρχει αυτή η πληθώρα των γιατρών για να διασφαλίσουμε την άνοδο από τα 4,5 εκατομμύρια που είμαστε τώρα μέχρι τα 6 εκατομμύρια», τόνισε ο υπουργός.

Σχετικά με τα κίνητρα εγγραφής στον προσωπικό γιατρό, είπε ότι η προτεραιοποίηση  θα ισχύει, ενώ η ποινή της αυξημένης συμμετοχής σε φάρμακα και διαγνωστικές εξετάσεις  δεν θα ισχύσει προς τον παρόν. 

«Θα ισχύσουν μόνο όταν φτάσουμε σε ένα επίπεδο που η κάλυψη για γιατρούς θα είναι εύκολη και συνολική και ο άλλος από επιλογή δεν θα μπαίνει το σύστημα», τόνισε ο Θάνος Πλεύρης.

Ο υπουργός είπε ότι πέρα από τα 85.000 ραντεβού τα οποία έκλεισαν τώρα, ανοίγει η πλατφόρμα. Έχουμε 1.100.000 ραντεβού ανοιχτά. Είναι σημαντικό δηλαδή ότι σιγά – σιγά πια ο πολίτης θα βλέπει τη δωρεάν παροχή, σημείωσε.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Συνάντηση Μητσοτάκη με Τουσκ και Μέτσολα – Στο τραπέζι και οι ευρωεκλογές

Μίνι σύσκεψη κορυφής ενόψει των ευρωεκλογών έγινε στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να συναντάται το πρωί στις Βρυξέλλες με τον πρωθυπουργό της...

Φόρτωση άρθρων...