Σαββάτο
20 Απριλίου 2024

Πλεύρης: «Εξετάζουμε το testing σε όλον τον πληθυσμό – Δεν υπάρχουν σκέψεις για περιορισμούς»

Η εικόνα των Χριστουγέννων θα είναι πιλότος για ενδεχόμενα μέτρα για την Πρωτοχρονιά, με φόντο και την ανησυχία για την παραλλαγή Όμικρον, τόνισε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

“Οι έλεγχοι θα είναι σαρωτικοί στις γιορτές. Μαγαζί που θα διανοηθεί να έχει έστω και έναν ανεμβολίαστο, να ξέρει ότι θα το μετανιώσει πικρά”, προειδοποίησε ο Θάνος Πλεύρης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

“Η Όμικρον δεν έχει ακόμα δυναμική στην χώρα μας. Ανησυχούμε και για αυτό παρακολουθούμε στενά τα στοιχεία”, είπε ο υπουργός Υγείας.

Ερωτηθείς για νέα μέτρα που είναι στο τραπέζι απάντησε ότι “αυτή τη στιγμή θα κάνουμε Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά, δεν υπάρχουν σκέψεις για περιορισμούς που θα παραπέμπουν σε lockdown. Οι κλειστοί χώροι θα είναι μόνο για εμβολιασμένους. Η σκέψη να ανοίξουμε την τρίτη δόση στους τρεις μήνες”.
 
Όσον αφορά στο testing σχολίασε ότι “εξετάζουμε, καθώς δυστυχώς δεν υπήρξε ανταπόκριση για το self test που δόθηκε, κάποια στιγμή θα θέλαμε να υπάρχει τεστ για το σύνολο του πληθυσμού και για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους. Το εξετάζουμε και το συζητάμε. Ο προβληματισμός μας είναι ότι θα θέλαμε να δούμε τη συνολική πραγματική εικόνα του πληθυσμού και ένα τεστ θα μπορούσε να βοηθήσει σε αυτό”.

“To testing εξετάζεται, θα ληφθούν αποφάσεις. Οι γιορτές προχωρούν στο πλαίσιο που έχουμε δει. Θα υπάρχουν αποφάσεις, θα συνεδριάσει η επιτροπή των ειδικών. Οπότε θα συζητήσουν αυτά τα θέματα. Από εκεί και πέρα θα υπάρξουν ανακοινώσεις”, είπε ο Θάνος Πλεύρης.

“Η Όμικρον θα μας απασχολήσει έντονα τον Ιανουάριο”, υπογράμμισε ο υπουργός Υγείας.

Ήδη ετοιμάζουμε επίταξη και σε άλλες περιοχές. Ετοιμαζόμαστε για μια μεγάλη μάχη”, αποκάλυψε ο υπουργός.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Β. Κικίλιας από Λάρισα: Ήμασταν όλοι μαζί εδώ σε μια οργανωμένη και συντονισμένη προσπάθεια

«Υπήρχε μία ανησυχία δικαιολογημένη των συμπολιτών εδώ στη Θεσσαλία γιατί είναι νωπές οι μνήμες μίας καταστροφής και μιας δυσκολίας. Ήμασταν όλοι εδώ πέρα συντονισμένοι και οργανωμ...

ΠΑΣΟΚ: Ανακοίνωσε τους τελευταίους οκτώ υποψήφιους ευρωβουλευτές του κόμματος (ονόματα)

Ανακοινώθηκαν από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Νίκο Ανδρουλάκη, οι τελευταίοι οκτώ υποψήφιοι του κόμματος. Οι τελευταίοι οκτώ του ευρωψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ είναι οι: Αεράκης Μιχάλη...

Φόρτωση άρθρων...