Τετάρτη
24 Απριλίου 2024

Πλεύρης για Πάσχα: «Δεν θα υπάρχουν περιορισμοί πέραν αυτών που υπάρχουν σήμερα»

Πολιτική

Δεν θα υπάρχουν φέτος μέτρα κατά του κορωνοϊού, όπως υπήρχαν πέρυσι το Πάσχα, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

«Δεν θα υπάρχουν περιορισμοί πέραν αυτών που υπάρχουν σήμερα. Αυτό σημαίνει ότι φέτος ο Επιτάφιος θα γίνει με κόσμο, ότι θα υπάρχει προσέλευση στις Εκκλησίας. Θα υπάρξει σύσταση για μάσκα όπου υπάρχει συνωστισμό αλλά μετά από δύο χρόνια θα είναι ένα Πάσχα πιο κοντά στην κανονικότητα», ανέφερε ο Θάνος Πλεύρης, μιλώντας στο Οpen TV.

Μιλώντας για την επιδημιολογική κατάσταση, ο Θάνος Πλεύρης επισήμανε ότι «μπαίνουμε σε μια κανονικότητα που έχει μια μετάλλαξη με μεγάλη μεταδοτικότητα που δεν δημιουργεί την ίδια πίεση με τις προηγούμενες ως προς την πίεση από βαριές νοσηλείες. Υπάρχει πίεση στις απλές κλίνες καθώς το ΕΣΥ λειτουργεί και με τα non covid περιστατικά αλλά δεν υπάρχει πίεση στις βαριές νοσηλείες».

Πότε θα γίνει η χαλάρωση μέτρων

Αναφορικά με τη χαλάρωση των μέτρων, ο Θάνος Πλεύρης επανέλαβε ότι αυτό θα γίνει «με βασική ημερομηνία τις αρχές Μαΐου», συμπληρώνοντας ότι «η όποια αποκλιμάκωση του καλοκαιριού θα εξεταστεί στο σύνολό της καθώς οι επιστήμονες είναι επιφυλακτικοί στο σύνολό τους ότι ακόμα και με την ίδια μετάλλαξη επειδή θα μπαίνουμε σε φθινοπωρινούς μήνες σε μεγαλύτερη πίεση».

«Δεν θα επιτρέψουμε συκοφαντίες σε γιατρούς και νοσηλευτές»

Ο υπουργός Υγείας αναφέρθηκε σε όσα υποστήριξε η Ρούλα Πισπιρίγκου για τη δολοφονία της κόρης της, Τζωρτζίνας, ότι «τo να παρακολουθούμε μια προσπάθεια να μετατοπιστούν ευθύνες και να συκοφαντηθούν γιατροί και νοσηλευτές και ένα νοσοκομείο όπως το Παίδων δεν θα το επιτρέψουμε.

Θα αναζητήσουμε τα ακριβή στοιχεία που έχουν αναγραφεί στην απολογία και σε περίπτωση που αυτά που ακούμε αποτυπώνονται. Σε περίπτωση που γίνεται έως και υπόνοια θα ακολουθηθεί νομική διαδικασία».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ο Κασσελάκης δεσμεύτηκε για 5% του ΑΕΠ στην Yγεία, ενώ τώρα είναι περισσότερο - «Όσο μιλά για το πρόγραμμά του, τόσο αποκαλύπτεται η βαθιά άγνοιά του»

Σε μπούμερανγκ φαίνεται ότι γύρισε η δέσμευσή του Στέφανου Κασελλάκη, το πρωί της Τετάρτης, ότι η επένδυση στη δημόσια υγεία θα είναι η πρώτη προτεραιότητά του αν γίνει πρωθυπουργό...

Φόρτωση άρθρων...