Πέμπτη
25 Απριλίου 2024

Πλεύρης: «Ξανθός και ΣΥΡΙΖΑ ίσως επιθυμούν να μη γίνουν 300 εμβολιασμοί»

Πολιτική

«Ο κ. Ξανθός και ο ΣΥΡΙΖΑ ίσως επιθυμούν λόγω της 24ωρης απεργίας να μη γίνουν ή να καθυστερήσουν τα άνω των 300 ραντεβού, που έχουν προγραμματιστεί για εμβολιασμό παιδιών 5-11 ετών στο Παίδων Πεντέλης».

Τα παραπάνω τονίζει ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, απαντώντας σε δήλωση του τομεάρχη Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ για τη δικαστική προσφυγή του κατά της απεργίας των γιατρών του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης.

«Ο κ. Ξανθός και ο ΣΥΡΙΖΑ ίσως επιθυμούν λόγω της 24ωρης απεργίας να μη γίνουν ή να καθυστερήσουν τα άνω των 300 ραντεβού, που έχουν προγραμματιστεί για εμβολιασμό παιδιών 5-11 ετών στο Παίδων Πεντέλης και τη μη λειτουργία κρίσιμων δομών εν μέσω πανδημίας.

Ως Υπουργός Υγείας οφείλω να διασφαλίσω τη δημόσια Υγεία και την απρόσκοπτη πρόσβαση των πολιτών στο ΕΣΥ. Η προσφυγή στη δικαιοσύνη για την κήρυξη της απεργίας παράνομης και καταχρηστικής είναι αυτονόητη για την προάσπιση της Υγείας των πολιτών», αναφέρει ο Θάνος Πλεύρης στη δήλωσή του.

Νωρίτερα, είχε προηγηθεί δήλωση του τομεάρχη Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέα Ξανθού. «Προσφυγή στο Πρωτοδικείο Αθηνών για να κηρυχθεί η σημερινή 24ωρη απεργία παράνομη και καταχρηστική, συνιστά πρωτοφανή αντιδημοκρατικό και αυταρχικό κατήφορο που προκαλεί και προσβάλλει τους ανθρώπους του ΕΣΥ και όλη την κοινωνία», ανέφερε ο πρώην υπουργός Υγείας.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μητσοτάκης για το πρόγραμμα πολιτικής προστασίας «Αιγίς»: Έμφαση σε πρόληψη, καταστολή και αποκατάσταση

«Έχουμε κάνει ό,τι μπορούσαμε καλύτερο για να προετοιμαστούμε για το φετινό καλοκαίρι», τόνισε ο Πρωθυπουργός. «Η Ελλάδα του 2024 δεν θυμίζει σε τίποτα την Ελλάδα του 2019».

Κινδυνεύει με 10ετή κάθειρξη ο Κωνσταντίνος Φλώρος για τον ξυλοδαρμό Γραμμένου – Σήμερα η απολογία του

Σήμερα μετά το μεσημέρι θα οδηγηθεί στον Ανακριτή για την απολογία του ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος, ενώ με τα μέχρι στιγμής δεδομένα κινδυνεύει ακόμη και με 10ετή κάθειρξη. ...

Φόρτωση άρθρων...