Κυριακή
05 Μαΐου 2024

Πλεύρης: «Μέχρι τα τέλη Μαρτίου αναμένεται να αρθούν όλα τα μέτρα»

Πολιτική

«Mέχρι τα μέσα έως τέλη Μαρτίου πρέπει να αρθούν όλα τα περιοριστικά μέτρα σε συνδυασμό με τις πιέσεις στα επιμέρους εθνικά συστήματα υγείας αλλά χωρίς εφησυχασμό», ανέφερε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

«Όλοι ειδικοί λένε ότι πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για το φθινόπωρο. Η συνολική εικόνα ότι δεν πρέπει να εφησυχάζει η Ευρώπη για το τέλος της πανδημίας αλλά να είναι προετοιμασμένη», πρόσθεσε ο υπουργός, μιλώντας στο ΣΚΑΪ. 

«Ακόμα και με το υπάρχον στέλεχος του κορωνοϊού θεωρούν πολλοί ειδικοί ότι ακόμα και αν έχει την φυσιολογική κίνηση θα έχει μια ένταση μεγαλύτερη από τις απλές γρίπες», συμπλήρωσε ο Θάνος Πλεύρης.

Απαντώντας στο γιατί αποφασίστηκε άρση μέτρων, ο υπουργός Υγείας είπε ότι «αυτή τη στιγμή κάνουμε συνδυασμό της εμβολιαστικής κίνησης που έχουμε προωθήσει ακόμα και με σκληρά μέτρα στον ενήλικο πληθυσμό είμαστε άνω του 80%, στον συνολικό πληθυσμό στο 71%, ενώ από τους 680 έχουμε πέσει στους 480 όσον αφορά τους διασωληνωμένους και αντιστοίχως στο ισοζύγιο εισιτήρια-εξιτήρια ήταν 150 υπέρ των εξιτηρίων την Τετάρτη».

«Δεν μπορούν να περιοριστούν τα κρούσματα»

«Τα κρούσματα είχε πολύ μεγάλη αξία ως αριθμός όταν είχαμε το κύμα της πολύ νοσηρής μετάλλαξη Δέλτα. Στην μετάλλαξη Όμικρον η μεταδοτικότητα είναι σε τέτοιο βαθμό που οι ειδικοί μας λένε ότι υπάρχουν μέτρα που δεν μπορούν να την περιορίσουν. Τα 20.000 της Όμικρον προκαλούν μικρότερη πίεση σε σχέση με τα 6.000 της Δέλτα», πρόσθεσε ο Θάνος Πλεύρης.

Σχετικά με την τέταρτη δόση στον γενικό πληθυσμό σημείωσε ότι δεν υπάρχει αυτή η εικόνα από τους επιστήμονες για τη δεδομένη χρονική στιγμή στην Ελλάδα.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κοντονής για Μάτι: Το δικαστήριο δίκασε με βάση τον Ποινικό Κώδικα που είχε ψηφίσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

Την απόφαση του δικαστηρίου που αφορά τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι κλήθηκε να σχολιάσει προ ημερών στο Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας 91,6 και 105,8 ο πρώην υπουργός Δικα...

Στην Τήνο για το Πάσχα ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Στην Τήνο θα περάσει τις ημέρες του Πάσχα ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την οικογένειά του, σε μία μικρή ανάπαυλα πριν από την προεκλογική περίοδο εν όψει των Ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίο...

Μήνυμα Κ. Μητσοτάκη για το Πάσχα: Η σκέψη μας πρωτίστως στους πιο αδύναμους συμπολίτες μας

«Καθώς η Μεγάλη Εβδομάδα προσεγγίζει το τέλος της, η προσδοκία της Ανάστασης μας γεμίζει όλους ελπίδα, δύναμη και αισιοδοξία» τονίζει στο μήνυμά του από την Τήνο ο πρωθυπουργός Κυρ...

Φόρτωση άρθρων...