Παρασκευή
26 Απριλίου 2024

Πλεύρης: «Μόνο 2.100 υγειονομικοί παραμένουν σε αναστολή εργασίας»

Από τους περίπου 6.000 υγειονομικούς - σε σύνολο 105.000 που εργάζονται στο εθνικό σύστημα υγείας - και ήταν σε αναστολή όταν τέθηκε το μέτρο του εμβολιασμού, αυτή τη στιγμή παραμένουν μόνο 2.100 σε αναστολή.

Τα παραπάνω ανέφερε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, μιλώντας στο ΣΚΑΪ, ενώ πρόσθεσε πως παρατηρείται εικοσαήμερο πίεσης του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ) σε απλές κλίνες.

ο υπουργός σημείωσε ότι η κατάσταση είναι διαχειρίσιμη και δεν υπάρχει πρόβλημα, καθώς συνολικά 4.000 άτομα και λίγα παραπάνω έχουν επιστρέψει είτε με πιστοποιητικό εμβολιασμού είτε με πιστοποιητικό νόσησης.

Σύμφωνα με τον υπουργό, το καλοκαίρι στην Ελλάδα, η μετάδοση του κορωνοϊού «γίνεται κατά βάση στους ανοιχτούς χώρους όπου και συγκεντρώνεται ο πληθυσμός» και τόνισε πως «είπα το αυτονόητο και κάποιοι κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν»,

«Στους κλειστούς χώρους γίνεται πάντοτε μετάδοση, το ξέρουμε αυτό. Κλειστοί χώροι δεν υπάρχουν το καλοκαίρι στη χώρα μας. Όπου υπάρχουν και έχουμε μεγάλο συνωστισμό, όπως τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, εκεί πέρα είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας. Οπουδήποτε αλλού υπάρχει σύσταση για χρήση μάσκας», πρόσθεσε ο υπουργός Υγείας.

Για το νέο πανδημικό κύμα, ο Θάνος Πλεύρης τόνισε πως φτάνει στην κορύφωσή του, δεν έχει δώσει βαριές νοσηλείες και ο αριθμός των διασωληνωμένων παραμένει ελεγχόμενος.

Παράλληλα, εκτίμησε ότι το επόμενο 20ήμερο θα υπάρξει μια πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας σε απλές κλίνες Covid αλλά και non – Covid και γι’ αυτό αναπτύσσονται περισσότερες κλίνες στο λεκανοπέδιο της Αττικής. 

Επίσης, διαβεβαίωσε πως η κατάσταση είναι διαχειρίσιμη, κυρίως γιατί αυτή η πίεση δεν μεταφέρεται στις κλίνες ΜΕΘ.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μαρινάκης: Έπεσαν οι μάσκες για κόμματα που εξελέγησαν με σημαία την Εκκλησία

«Δεν φοβόμαστε να πάμε στην Εκκλησία και κανένας δεν μπορεί να φοβίσει τον οποιονδήποτε», απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, κατά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτ...

Σκέρτσος για το πρωτοφανές επεισόδιο στη Βουλή: Η απέραντη πολιτική υποκρισία των «άκρων»

Με αφορμή τα χθεσινά γεγονότα στο Κοινοβούλιο, ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος σημειώνει, σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ότι "οι μέρες αυτές είναι αποκαλυπτικέ...

Φόρτωση άρθρων...