Παρασκευή
19 Απριλίου 2024

Πλεύρης: Παρατείνεται η αναστολή των ανεμβολίαστων υγειονομικών

Σήμερα ή αύριο αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή διάταξη για την παράταση της αναστολής των ανεμβολίαστων υγειονομικών, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Η αναστολή θα είναι πολύμηνη και θα διαρκεί όσο διαρκούν και οι παρατάσεις των συμβάσεων του επικουρικού προσωπικού, εξήγησε ο υπουργός, μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100.3.

Αναφερόμενος στα μέτρα για την πανδημία του κορωνοϊού, ο Θάνος Πλεύρης τόνισε ότι θα γίνει επαναξιολόγηση όλων των μέτρων είτε σε αυτή είτε στην επόμενη συνεδρίαση της επιτροπής. Ακόμα, είπε ότι στόχος είναι όσο πλησιάζουμε στο καλοκαίρι να πηγαίνουμε στην κανονικότητα με όσο το δυνατόν λιγότερους περιορισμούς.

Ωστόσο, υπογράμμισε ότι όποιο μέτρο αρθεί, όπως η χρήση των πιστοποιητικών, θα αρθεί με την προϋπόθεση επανεξέτασής του όσο πλησιάζει το φθινόπωρο. 

Αναφορικά με το ενδεχόμενο χορήγησης της τέταρτης δόσης του εμβολίου, ο υπουργός Υγείας εκτίμησε ότι η επιστημονική κοινότητα βρίσκεται στο τελικό στάδιο της απόφασης.

«Οι επιστήμονες είναι σε επικοινωνία με τις εταιρίες και μέσα στον Απρίλιο θα έχει ξεκαθαρίσει αν θα χορηγηθεί τέταρτη δόση του εμβολίου ή θα πάμε σε ένα ετήσιο εμβόλιο όπως αυτό της γρίπης», δήλωσε χαρακτηριστικά. 

Όσον αφορά στα ποσοστά εμβολιασμού στη χώρα μας, ο Θάνος Πλεύρης τόνισε ότι οι πολίτες άνω των 60 ετών έχουν εμβολιαστεί σε ποσοστό 90% και από αυτούς το 80% έχει προχωρήσει και στην ενισχυτική δόση. Παραμένουν στις 300.000 οι πολίτες άνω των 60 που δεν έχουν προχωρήσει στον εμβολιασμό τους.

Παράλληλα, ο υπουργός επισήμανε ότι από όσους νοσηλεύονται στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), οι ανεμβολίαστοι αποτελούν περίπου το 80%. Από τους εμβολιασμένους που νοσηλεύονται στις ΜΕΘ η συντριπτική πλειοψηφία δεν έχει προχωρήσει στην ενισχυτική δόση. 

Ακόμα, ο υπουργός πρόσθεσε ότι οι εμβολιασμένοι με τρεις δόσεις αφορούν μεμονωμένες περιπτώσεις ασθενών κυρίως άνω των 80 ετών και με άλλα προβλήματα υγείας. 
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Οργή Άγκυρας για Σύνοδο Κορυφής: «Η σύνδεση του Κυπριακού με την πρόοδο στις σχέσεις Τουρκίας - ΕΕ δε θα γίνει ποτέ αποδεκτή»

Την οργή της Άγκυρας προκάλεσαν τα αποτελέσματα της στρατηγικής συζήτησης για την Τουρκία στην ειδική Σύνοδο Κορυφής, καθώς συνδέεται εκ νέου ευθέως η ένταξή της με την πρόοδο στο ...

Φόρτωση άρθρων...