Πέμπτη
02 Μαΐου 2024

Πλεύρης: «Πιθανόν από την επόμενη εβδομάδα χαλάρωση των μέτρων»

Πολιτική

Πιθανό άφησε το ενδεχόμενο για χαλάρωση των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού από την επόμενη εβδομάδα ο Θάνος Πλεύρης. 

Ο υπουργός Υγείας δεν απέκλεισε την πιθανότατα από την επόμενη εβδομάδα θα δούμε χαλάρωση των μέτρων με την αρχή να γίνεται από τη μουσική στην εστίαση και τα γήπεδα, εφόσον συνεχιστεί η αποκλιμάκωση στον αριθμό των κρουσμάτων.

Μιλώντας στα «Παραπολιτικά 90,1», ο υπουργός είπε ότι εντός εβδομάδας θα συνεδριάσει η επιτροπή των ειδικών που θα εξετάσει την επιδημιολογική εικόνα.

Ακόμα, ο Θάνος Πλεύρης αναφέρθηκε στους εμβολιασμούς των υγειονομικών λέγοντας ότι εάν δεν θα εμβολιαστούν έως το τέλος Μαρτίου θα βρεθούν εκτός ΕΣΥ και είπε ότι αν γίνει υποχρεωτικός εμβολιασμός στους υγειονομικούς θα βρεθούν εκτός Εθνικού Συστήματος Υγείας και θα προκηρυχτεί η αντίστοιχη θέση.

Άφησε επίσης ανοιχτό το ενδεχόμενο επίταξης υπηρεσιών ιδιωτών γιατρών στο λεκανοπέδιο, ενώ είπε πως ήδη αυτό γίνεται στη Βόρεια Ελλάδα.

Για τους εμβολιασμούς άνω των 60 ετών σημείωσε ότι «από τις 530 με 550 χιλιάδες ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών έχουν εμβολιαστεί 230.000 πολίτες», καλώντας αυτούς τους 300.000 πολίτες που δεν έχουν εμβολιαστεί να το πράξουν άμεσα ώστε να μην επιβληθεί το πρόστιμο των 100 ευρώ το μήνα.

Ο Θάνος Πλεύρης τόνισε πως γίνεται διασταύρωση με τα ΑΜΚΑ και θα υπάρξει ο ακριβής αριθμός των ανεμβολίαστων στους οποίους θα επιβληθεί το διοικητικό πρόστιμο και επανέλαβε μάλιστα πως όσοι πολίτες δεν κάνουν την ενισχυτική δόση εντός εφταμήνου δεν θα λογίζονται ως εμβολιασμένοι.

Ακόμα, αναγνώρισε τις καθυστερήσεις στους εμβολιασμούς κατ’οίκον λόγω του μεγάλου όγκου των αιτήσεων ενώ σημείωσε πως όσοι άνω των 60 ετών έχουν υποβάλει σχετικό αίτημα δεν θα καταβάλλουν πρόστιμο.

Με αφορμή το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας, σημείωσε ότι όλες οι δομές θα παραμείνουν, ενώ υπάρχει πιθανότητα κάποιες κλινικές να αλλάξουν χρήση.

«Ο Πολάκης έχει εκτραπεί»
 
Για το επεισόδιο με τον Παύλο Πολάκη σε ψαροταβέρνα στο Μοσχάτο, τόνισε πως «ακόμα και αν τα γεγονότα έγιναν όπως τα λέει ο κ. Πολάκης, στις ευνομούμενες κοινωνίες όταν μπαίνει κάποιος που επιβάλει πρόστιμο, υπάρχουν διαδικασίες και διαδικασία δεν είναι να σηκώνεται ο βουλευτής για ένα πρόστιμο».

Ακόμα, πρόσθεσε πως εάν έγινε το περιστατικό όπως το λέει ο αστυνομικός σημαίνει ότι «ο Πολάκης έχει εκτραπεί».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Συνεδρίασε το ΚΥΣΕΑ υπό τον πρωθυπουργό – Πυρκαγιές, μεταναστευτικό και Μέση Ανατολή ψηλά στην ατζέντα

Μία σειρά κρίσιμων ζητημάτων για τη χώρα βρέθηκαν ψηλά στην ατζέντα της σημερινής συνεδρίασης του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας. Το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφ...

Κοντονής για Μάτι: Το δικαστήριο δίκασε με βάση τον Ποινικό Κώδικα που είχε ψηφίσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

Την απόφαση του δικαστηρίου που αφορά τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι κλήθηκε να σχολιάσει προ ημερών στο Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας 91,6 και 105,8 ο πρώην υπουργός Δικα...

Φόρτωση άρθρων...