Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Πλεύρης: Σε 10-15 μέρες θα έχουμε εικόνα για την παραλλαγή Όμικρον

Πολιτική

Για την πορεία της πανδημίας στην χώρα μας και για τη μετάλλαξη Όμικρον, η οποία ωστόσο δεν έχει εντοπιστεί στην Ελλάδα, μίλησε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλέυρης.

Παράλληλα, ο Θάνος Πλεύρης τόνισε πως θα έχουμε εικόνα για την συγκεκριμένη παραλλαγή, τις επόμενες δέκα με δεκαπέντε ημέρες.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ 100,3 το πρωί της Δευτέρας, σημείωσε πως η Ελλάδα έχει λάβει μέτρα και «είμαστε σε επιφυλακή, καθώς η μετάλλαξη κινείται σε διαφορετικές χώρες». Στην συνέχεια ο Θάνος Πλεύρης σημείωσε πως μόλις υπάρχουν τα πρώτα στοιχεία θα γίνουν ανακοινώσεις, ενώ επισήμανε ότι «αυτή την στιγμή κυρίαρχη στην χωρά μας είναι η μετάλλαξη Δέλτα».

Όσον αφορά στο εμβολιαστικό πρόγραμμα ανέφερε ότι η χωρά κινείται σε επίπεδα Μαρτίου σε ότι άφορα τα ραντεβού και τις καθημερινές δόσεις, σημειώνοντας ότι πλέον πολλοί συμπολίτες μας σπεύδουν να κάνουν την πρώτη η την τρίτη δόση και έχουν πειστεί ότι πρέπει να εμβολιαστούν.

Ακόμα, επιβεβαίωσε ότι έχουν ξεπεράσει το ένα εκατομμύριο όσοι έχουν κλείσει ραντεβού ή έχουν κάνει την τρίτη δόση.

Ο Θάνος Πλεύρης έκανε γνωστό ότι ενδεχομένως μέσα στη βδομάδα να ανοίξει η ειδική ψηφιακή πλατφόρμα, η οποία θα χορηγεί ευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού και σε πολίτες, οι οποίοι έχουν εμβολιαστεί σε τρίτες χώρες.

Ερωτηθείς για τον εμβολιασμό παιδιών ηλικίας 5- 11 ετών στην Ελλάδα εκτίμησε μετά την απόφαση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ) είναι πιθανό να υπάρξει έγκριση και στη χώρα μας, παρέπεμψε ωστόσο στις αποφάσεις της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ευρωεκλογές: Με χαρακτήρα εθνικών εκλογών η «μάχη» για την κάλπη – Ανεβάζει στροφές η κυβέρνηση

Στο κόκκινο ανεβαίνει το πολιτικό θερμόμετρο όσο πλησιάζει η ημερομηνία των ευρωεκλογών με την κυβέρνηση και τα κόμματα να έχουν δώσει χαρακτηριστικά εθνικής κάλπης στην εκλογική α...

Φόρτωση άρθρων...