Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Πλεύρης: «Το 90% στις ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι»

Έκκληση στους πολίτες που παραμένουν ανεμβολίαστοι και απροστάτευτοι απέναντι στον κορωνοϊό να σπεύσουν να εμβολιαστούν, απηύθυνε ξανά ο Θάνος Πλεύρης.

Ο υπουργός Υγείας ξεκαθάρισε πως ενώ οι ΜΕΘ έχουν υπερδιπλασιαστεί όπως και οι γιατροί, το σύστημα υγείας έχει συγκεκριμένες δυνατότητες. 

«Και έτσι το εμβόλιο θα μας θωρακίσει. Και η πολιτεία θα κάνει ότι είναι δυνατό και θα δώσουμε τη θεραπεία που αξίζει στους πολίτες. Είναι λυπηρό ωστόσο να έχει το εμβόλιο κάποιος και να μην το κάνει», ανέφερε ο Θάνος Πλεύρης, μιλώντας σε ημερίδα της επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής. 

«Οι αριθμοί αμείλικτοι! 90% στις ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι! Κάποιος που δεν κάνει το εμβόλιο έχει 30 φορές περισσότερες πιθανότητες αν νοσήσει να πεθάνει», τόνισε ο υπουργός Υγείας.

Ο Θάνος Πλεύρης αναφέρθηκε και στο περιστατικό της εγκύου που έχασε τη ζωή της επειδή άκουσε τις συμβουλές του γιατρού της και δεν εμβολιάστηκε, λέγοντας: «Συγκλονιστήκαμε διαβάζοντας ότι έγκυος γυναίκα δεν έκανε εμβόλιο επειδή τη συμβούλευσαν έτσι, μια γυναίκα που θα μπορούσε να σωθεί δεν το έκανε».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...