Έκκληση στους πολίτες που παραμένουν ανεμβολίαστοι και απροστάτευτοι απέναντι στον κορωνοϊό να σπεύσουν να εμβολιαστούν, απηύθυνε ξανά ο Θάνος Πλεύρης.

Ο υπουργός Υγείας ξεκαθάρισε πως ενώ οι ΜΕΘ έχουν υπερδιπλασιαστεί όπως και οι γιατροί, το σύστημα υγείας έχει συγκεκριμένες δυνατότητες. 

«Και έτσι το εμβόλιο θα μας θωρακίσει. Και η πολιτεία θα κάνει ότι είναι δυνατό και θα δώσουμε τη θεραπεία που αξίζει στους πολίτες. Είναι λυπηρό ωστόσο να έχει το εμβόλιο κάποιος και να μην το κάνει», ανέφερε ο Θάνος Πλεύρης, μιλώντας σε ημερίδα της επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής. 

«Οι αριθμοί αμείλικτοι! 90% στις ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι! Κάποιος που δεν κάνει το εμβόλιο έχει 30 φορές περισσότερες πιθανότητες αν νοσήσει να πεθάνει», τόνισε ο υπουργός Υγείας.

Ο Θάνος Πλεύρης αναφέρθηκε και στο περιστατικό της εγκύου που έχασε τη ζωή της επειδή άκουσε τις συμβουλές του γιατρού της και δεν εμβολιάστηκε, λέγοντας: «Συγκλονιστήκαμε διαβάζοντας ότι έγκυος γυναίκα δεν έκανε εμβόλιο επειδή τη συμβούλευσαν έτσι, μια γυναίκα που θα μπορούσε να σωθεί δεν το έκανε».