Παρασκευή
19 Απριλίου 2024

Φονικές πλημμύρες στη Μάνδρα: Σήμερα η απολογία της Ρένας Δούρου

Παρασκήνιο

Σήμερα αναμένεται να απολογηθεί η πρώην περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, για τις ποινικές ευθύνες που της αποδίδονται σχετικά με τις φονικές πλημμύρες στη Μάνδρα.

Από τη δικαστική έρευνα προέκυψε ότι δεν είχε υλοποιηθεί κανένα έργο αντιπλημμυρικής προστασίας από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής.

Η πολύκροτη δίκη που διεξάγεται ενώπιον Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας για τις φονικές πλημμύρες στην Μάνδρα Αττικής τον Νοέμβριο του 2017, που στοίχισαν τη ζωή σε 25 ανθρώπους, βαδίζει πλέον προς την έκδοση ετυμηγορίας.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι, κατά την απολογία της, η Ρένα Δούρου αναμένεται να αναφερθεί σε όσα έγιναν κατά τη διάρκεια της θητείας της στην περιφέρεια Αττικής με στόχο την βελτίωση της αντιπλημμυρικής προστασίας.

Ακόμα, αναμένεται να επικαλεστεί τη σφοδρότητα του καιρικού φαινομένου που έπληξε την Αττική και το οποίο σύµφωνα µε τους επιστήµονες «συµβαίνει µία φορά στα 200 χρόνια».

Για τις φονικές πλημμύρες στη Μάνδρα δικάζονται συνολικά 21 πρόσωπα, που κατηγορούνται για ανθρωποκτονία εξ αμελείας, σωματική βλάβη εξ αμελείας, πλημμύρα εξ αμελείας και παράβαση καθήκοντος. Όλα τα αδικήματα είναι σε βαθμό πλημμελήματος.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Γιώργος Τσίπρας: Σοκαριστική η αναφορά Κασσελάκη σε «θαύματα» - Δεν εξελέγη για να μεταλλαχθούμε

Την εικόνα της αναταραχής στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ μετά τις αναφορές του Στέφανου Κασσελάκη στο «θαύμα» κατά την βάπτισή του, επιβεβαίωσαν με τον πιο ηχηρό τρόπο οι σημερινές δηλώσ...

Γκρίνια στον ΣΥΡΙΖΑ για το «θαύμα» Κασσελάκη - Έντονες αντιδράσεις και για τις δηλώσεις Παπανώτα

Βαρύ είναι το κλίμα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία αναφορικά με τις δηλώσεις του υποψήφιου ευρωβουλευτή του κόμματος και δημοσιογράφου, Δημήτρη Παπανώτα. Συγκεκριμέν...

Φόρτωση άρθρων...