Πέμπτη
18 Απριλίου 2024

Ποια είναι η ατζέντα της συνέντευξης Τύπου του Μητσοτάκη – Τι αναμένεται να πει

Σε θέματα οικονομίας, ανάπτυξης και εργασίας αναμένεται να επικεντρωθεί ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσει.

Ο Πρωθυπουργός επιθυμεί nα αναδείξει την συνέπεια έργων και λόγων της κυβέρνησης όσον αφορά την μείωση φόρων και εισφορών -κεντρική προεκλογική δέσμευση του 2019- με την ταυτόχρονη στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων κατά την τελευταία τετραετία εν μέσω επάλληλων διεθνών κρίσεων.

Αυτή θα είναι η πρώτη θεματική συνέντευξη στον δρόμο προς τις εκλογές με αντικείμενο την οικονομία.

Αποτελεί κοινή παραδοχή ότι η εκλογική μάχη θα κριθεί εν πολλοίς στον τομέα της οικονομίας και της ακρίβειας και το κυβερνητικό επιτελείο θέλει να δώσει έμφαση στα όσα έχουν γίνει μέχρι σήμερα είτε αυτά αφορούν τα μέτρα της πανδημίας για την στήριξη μικρομεσαίων επιχειρήσεων και τη στήριξη της εργασίας όσο και για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης με τις επιδοτήσεις των λογαριασμών ρεύματος και φυσικού αερίου. Ο δημοσιονομικός χώρος που έχει δημιουργηθεί επιτρέπει στον κ. Μητσοτάκη να προχωρήσει σε επιπλέον μέτρα στήριξης το επόμενο διάστημα, κάτι που αποτελεί ένα επιπλέον όπλο στην κυβερνητική φαρέτρα για το επόμενο διάστημα.

Στο επίκεντρο της προεκλογικής καμπάνιας της Νέας Δημοκρατίας βρίσκεται το δίλημμα Μητσοτάκης ή Τσίπρας, με τον πρωθυπουργό να αποτελεί το ισχυρό χαρτί της κεντροδεξιάς παράταξης, καθώς υπερέχει σε όλους τις μετρήσεις έναντι του πολιτικού του αντιπάλου και θεωρείται ικανότερος στην διαχείριση των θεμάτων που αφορούν την ελληνική κοινωνία. 

Το επόμενο διάστημα ο πρωθυπουργός «θα βρίσκεται σε συνεχή κίνηση περιοδεύοντας όλη την Ελλάδα», όπως σημειώνουν συνεργάτες του, για να ακούσει τους πολίτες και «να σχεδιάσει τα επόμενα βήματα, γνωρίζοντας τις τους απασχολεί και τι ζητούν». Η προεκλογική καμπάνια της Πειραιώς θα θυμίσει τι έχει γίνει αυτή την τετραετία, αλλά, η έμφαση θα δοθεί στο πρόγραμμα της επόμενη τετραετίας «διότι οι πολίτες ψηφίζουν κυρίως με βάση τις προσδοκίες τους», τονίζουν οι ίδιες πηγές.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σοφία Μπεκατώρου για Παπανώτα: Ελπίζω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει την κίνηση που πρέπει

«Ελπίζω το κόμμα θα κάνει την κίνηση που πρέπει στο θέμα Παπανώτα» δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Στον αέρα» με την Νίκη Λυμπεράκη η υποψήφια Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙ...

Φόρτωση άρθρων...