Παρασκευή
03 Μαΐου 2024

Ποια ονόματα «παίζουν» για το Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ

Πολιτική

Στα τέλη της εβδομάδας  θα ανακοινώσει ο ΣΥΡΙΖΑ μεγάλο μέρος της λίστας με τους υποψηφίους βουλευτές του κόμματος για τις εθνικές εκλογές, ενώ κυκλοφορούν ήδη ονόματα για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας: Εκτός από την Πόπη Τσαπανίδου - που ως εκπρόσωπος του κόμματος προβλέπεται να είναι στο Επικρατείας προκειμένου να μπορεί να συμμετέχει στις τηλεμαχίες χωρίς περιορισμό εμφανίσεων - ακούγονται τα ονόματα του Οθωνα Ηλιόπουλου και του ναυάρχου Ευάγγελου Αποστολάκη. Σημειώνεται ότι στα δημοσιογραφικά γραφεία κυκλοφορούν και άλλα ονόματα, όπως της Έλενας Ακρίτα και της Τάνιας Τσανακλίδου.

Βεβαίως, προεκλογική  εκστρατεία έχουν ξεκινήσει όσοι είχαν λάβει ατύπως το χρίσμα από την ηγεσία για να τρέξουν για σταυρούς, όπως για παράδειγμα ο Φαραντούρης στην Κεφαλονιά, η Μαρία Κουβέλη, η Τζένη Αρσένη και ο Νάσος Ηλιόπουλος στην Α’ Αθήνας, ο Στέφανος Τζουμάκας και ο Γιάννης Μαντζουράνης στον Νότιο Τομέα, ο ηθοποιός Μάριος Αθανασίου στον Βόρειο Τομέα, η Μάγκυ Δούση και ο Γιώργος Καραμέρος στην Ανατολική Αττική, η Εφη Αχτσιόγλου και η Ρένα Δούρου στον Δυτικό Τομέα, ο Γρηγόρης Θεοδωράκης και η Σοφία Λάγιου στην Αιτωλοακαρνανία και αρκετοί άλλοι ανά την επικράτεια.

Το πιθανότερο είναι ότι στα τέλη της εβδομάδας θα γνωρίζουμε  τους 300 από τους 433 που, σύμφωνα με τον νόμο, μπορεί το κάθε κόμμα να έχει υποψήφιους - δηλαδή περίπου το 80% όσων θα δώσουν τη μάχη του σταυρού. Στους 300 περιλαμβάνονται οι 88 βουλευτές (86 συν οι δύο βουλεύτριες (!) που... μετακόμισαν από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του Γιάνη Βαρουφάκη σε αυτήν του ΣΥΡΙΖΑ), άλλοι τόσοι πολιτευτές που πήγαν σχετικά καλά στις προηγούμενες εκλογές και περίπου 100 που έχουν λάβει ατύπως το χρίσμα και κάνουν ήδη προεκλογικές συγκεντρώσεις.

Επιπροσθέτως, ο Τσίπρας θέλει ορισμένα «hot» ονόματα να τα ανακοινώσει τμηματικά ο ίδιος έπειτα από συνάντηση με καθέναν/καθεμία από τους «εκλεκτούς» του και φυσικά την απαραίτητη φωτογραφία ώστε να εντυπωθεί στην κοινή γνώμη η αμφίπλευρη διεύρυνση που επιδιώκει με ικανούς και «λαμπερούς» ανθρώπους ο τέως πρωθυπουργός.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μαρινάκης για Κασσελάκη: Αντί να σιωπήσει για τις παραλείψεις του ΣΥΡΙΖΑ, εργαλειοποιεί την αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου

Αιχμές κατά του Στέφανου Κασσελάκη αφήνει ο Παύλος Μαρινάκης με αφορμή τις δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για την αποφυλάκιση του αρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή»,...

Μαρινάκης: O κ. Kασσελάκης ψεύδεται συνειδητά και κατ’ επανάληψη για τον Πονικό Κώδικα του ΣΥΡΙΖΑ

Για «συνειδητά» και «κατ' επανάληψη» ψεύδη του Στέφανου Κασσελάκη σχετικά με τον Ποινικό Κώδικα που ψηφίστηκε επί ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιιπολίτευσης ο κυβ...

Φόρτωση άρθρων...