Πέμπτη
16 Μαΐου 2024

Ποιες είναι οι 15 γυναίκες του νέου κυβερνητικού σχήματος

Πολιτική

Συνολικά 15 γυναίκες διαθέτει το νέο υπουργικό σχήμα που ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης με 4 να αναλαμβάνουν αρμοδιότητες υπουργού, μια αναπληρωτή υπουργού και 10 να τοποθετούνται σε θέση υφυπουργού.

Οι 10 από τις 15 γυναίκες δεν ήταν μέλη του προηγούμενου υπουργικού συμβουλίου.

Αμιγώς γυναικεία είναι:

- το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας με την Σοφία Ζαχαράκη να αναλαμβάνει την θέση της υπουργού και την βουλευτή Ιωαννίνων Μαρία Κεφάλα υφυπουργό.

- το υπουργείο Τουρισμού με την Ολγα Κεφαλογιάννη να εισέρχεται στο κυβερνητικό σχήμα και στην θέση υπουργού ενώ υφυπουργός αναλαμβάνει η βουλευτής Α Θεσσαλονίκης Έλενα Ράπτη.

Η Νίκη Κεραμέως αναλαμβάνει την ηγεσία του Υπουργείο Εσωτερικών ενώ η Λίνα Μενδώνη παραμένει αμετακίνητη στο Υπουργείο Πολιτισμού.

Η πρώτη στο ψηφοδέλτιο επικρατείας Ειρήνη Αγαπηδάκη αναλαμβάνει αναπληρωτής Υπουργός Υγείας. Η κυρία Αγαπηδάκη υπήρξε Εθνική Συντονίστρια για το ασυνόδευτα προσφυγόπουλα. Ενώ είναι Λέκτορας Δημόσιας Υγείας στην Ιατρική Σχολή του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.

Η πρέσβης της Ελλάδας στην Ουάσιγκτον των ΗΠΑ και πολύπειρη διπλωμάτης Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου τοποθετείται υφυπουργός Εξωτερικών

Η μέχρι πρότινος Γενική Γραμματέας Ανθρώπινου Δυναμικού Δημοσίου Τομέα στο Υπουργείο Εσωτερικών Βιβή Χαραλαμπογιάννη αναλαμβάνει χρέη υφυπουργού στο ίδιο υπουργείο. Η βουλευτής Μαγνησίας Ζέττα Μακρή παραμένει υφυπουργός Παιδείας ενώ στο ίδιο υπουργείο τοποθετείται ως υφυπουργός και η βουλευτής Α Πειραιά Δόμνα Μιχαηλίδου. Υφυπουργός στο Υποδομών και Μεταφορών τοποθετείται η βουλευτής Αχαϊας Χριστίνα Αλεξοπούλου ενώ στο Ενέργειας αναβαθμίζεται η κυρία Αλεξάνδρα Σδούκου η οποία μέχρι πρότινος ήταν γενική γραμματέας.

Η βουλευτής Πιερίας Αννα Μάνη Παπαδημητρίου αναλαμβάνει το χαρτοφυλάκιο του υφυπουργού Ανάπτυξης ενώ τέλος η κυρία Σοφία Βούλτεψη παραμένει στο Μετανάστευσης και Ασύλου ως υφυπουργός.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Επιστολική ψήφος: Πώς ψηφίζουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου - Αναλυτικός οδηγός με 15 ερωταπαντήσεις και οδηγίες

Αναλυτικό οδηγό με τη μορφή 14 + 1 σύντομων ερωτήσεων – απαντήσεων εξέδωσε το Υπουργείο Εσωτερικών, ο οποίος θα αποτελέσει τον «οδικό χάρτη» των Ελλήνων που θα ασκήσουν το εκλογικό...

Μαρινάκης: Οι ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου είναι η ώρα της ευθύνης, η ώρα της πράξης

Στο πλαίσιο των επισκέψεων της Νέας Δημοκρατίας, ενόψει των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου, κλιμάκιο με επικεφαλής τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Παύλο Μα...

Φόρτωση άρθρων...