Παρασκευή
10 Μαΐου 2024

Πολάκης: Συνεδριάζει το Εκτελεστικό Γραφείο του ΣΥΡΙΖΑ για την παραπομπή του στην Επιτροπή Δεοντολογίας

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση του Παύλου Πολάκη μετά την θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσε η ανάρτησή του, μέσω της οποίας στοχοποίησε δικαστικούς, τραπεζικούς, δημοσιογράφους και τον επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).

Στη συνεδρίαση, που πραγματοποιείται στα κεντρικά γραφεία του κόμματος στην Κουμουνδούρου, αναμένεται να ανάψει το «πράσινο φως», προκειμένου ο βουλευτής Χανίων να παραπεμφθεί στην Επιτροπή Δεοντολογίας και να αποφασιστεί το μέλλον του στον ΣΥΡΙΖΑ.

Το Εκτελεστικό Γραφείο συνεδριάζει σε διευρυμένη σύνθεση και όπως έχει ήδη ανακοινώσει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο πρόεδρος του κόμματος θα ζητήσει την παραπομπή του Παύλου Πολάκη στην Επιτροπή Δεοντολογίας «αναφορικά με τη στάση της συστηματικής παραβίασης από πλευράς του των κανόνων συλλογικότητας και δημοκρατικής λειτουργίας του κόμματος».

Υπενθυμίζεται ότι με απόφαση του Αλέξη Τσίπρα, ο Παύλος Πολάκης έχει ήδη καθαιρεθεί από την θέση του Τομεάρχη Διαφάνειας.

Το καταστατικό του κόμματος αναφέρει ότι οι προβλεπόμενες ποινές είναι οι εξής: αναστολή ιδιότητας μέλους για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, διαγραφή, σύσταση ή επίπληξη. Ωστόσο, σύμφωνα επίσης με το καταστατικό για να γίνει αποδεκτή η διαγραφή ή η αναστολή της ιδιότητας του μέλους του κόμματος, απαιτείται πλειοψηφία δύο τρίτων. Τα μέλη της Επιτροπής Δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ είναι 15, άρα οι 10 στους 15 πρέπει να ψηφίσουν.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Άδωνις Γεωργιάδης: Η Ν.Δ. είναι το μοναδικό κόμμα που έχει σχέδιο ανάπτυξης της Δυτικής Μακεδονίας

«Η Νέα Δημοκρατία είναι το μόνο κόμμα που έχει σχέδιο για την ουσιαστική ανάπτυξη της Δυτικής Μακεδονίας στη μετά λιγνίτη εποχή με το πρόγραμμα της δίκαιης μετάβασης και αυτό πρέπε...

Στη Χίο σήμερα ο Μητσοτάκης - Επίσκεψη με συμβολισμούς και μηνύματα προς την Τουρκία

Τρεις μέρες πριν από την επίσκεψή του στην Άγκυρα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέπτεται τη Χίο, δίνοντας έναν ιδιαίτερο συμβολισμό και το δικό του μήνυμα προς την Τουρκία...

Φόρτωση άρθρων...