Σαββάτο
11 Μαΐου 2024

Πολιτική πλατφόρμα από Τεμπονέρα για ένα κοινωνικό «Μέτωπο Δημοκρατίας»

Πολιτική

Στην «ανάγκη της συγκρότησης ενός ισχυρού δημοκρατικού προοδευτικού μετώπου από όλες τις δυνάμεις και τα ρεύματα του προοδευτικού και αριστερού χώρου, με σκοπό την προάσπιση της δημοκρατίας και των θεσμών» αναφέρεται η πολιτική πλατφόρμα που κατέθεσε στο πλαίσιο του προσυνεδριακού διαλόγου, ο Διονύσης Τεμπονέρας, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

«Στόχος είναι οι δυνάμεις αυτές να λειτουργήσουν ενωτικά στην πράξη και στην πολιτική δράση, διατηρώντας παράλληλα τα ταυτοτικά στοιχεία τους και την διακριτή πολιτική τους φυσιογνωμία», όπως επισημαίνει, αφήνοντας ανοιχτό το παράθυρο διαλόγου με τις υπόλοιπες προοδευτικές δυνάμεις, διαπιστώνοντας για την υποχώρηση τους πως «πρόκειται για μια «καχεκτική ισορροπία» του πολιτικού συστήματος».

Στο πλαίσιο αυτό, «δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. Τώρα είναι η ώρα των ιστορικών υπερβάσεων. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν μπορεί να αρνείται την πραγματικότητα. Οφείλει να αναλάβει πολιτικές πρωτοβουλίες, στη κατεύθυνση της ανασύνθεσης και ανασύνταξης του προοδευτικού χώρου, χωρίς ίχνος μικροκομματικής ιδιοτέλειας. Επείγει να αναλάβουμε πρωτοβουλίες για τον άμεσο συντονισμό των δημοκρατικών δυνάμεων!», όπως επισημαίνει, προτείνοντας «με διεργασίες που ξεκινούν από την βάση για την δημιουργία σ όλη τη χώρα, «μετώπων δημοκρατίας» που θα διαμορφώνουν τους όρους της μεγάλης συνάντησης του προοδευτικού χώρου, με προγραμματική και πολιτική ενότητα, που θα στοχεύει στη προοδευτική διακυβέρνηση για την αλλαγή του υφιστάμενου πολιτικού και κοινωνικού μοντέλου, που οδηγεί σε ανισότητες και περιθωριοποίηση».

Προτείνοντας στο πλαίσιο του Προσυνεδριακού διαλόγου «τη συγκρότηση μιας ανοιχτής Πρωτοβουλίας Υπεράσπισης της Δημοκρατίας(«ΜΕΤΩΠΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ») με την ισότιμη συμμετοχή κοινωνικών και πολιτικών φορέων, σε πανελλαδική διάρθρωση», «το ΜΕΤΩΠΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ συγκροτείται σε πλατιές οργανώσεις βάσης, συνθέτει, διαμορφώνει το πρόγραμμα σε τοπικό επίπεδο, λαμβάνει αποφάσεις και αυτό-οργανώνεται στο χώρο του», καταλήγει ο κ. Τεμπονέρας.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ανδρουλάκης: «Το ΠΑΣΟΚ μπορεί να βάλει τέλος στην κυριαρχία του κ. Μητσοτάκη, που επιλέγει να έχει μια εύκολα διαχειρίσιμη αντιπολίτευση»

Το διακύβευμα περί κυβερνητικής σταθερότητας που θέτει ενόψει των ευρωεκλογών ο Πρωθυπουργός σχολίασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, στο πλαίσιο της συν...

Tο δίλημμα των Ευρωεκλογών έθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης – «Πολιτική σταθερότητα ή κίνδυνοι»

Το μήνυμα ότι η πολιτική σταθερότητα είναι το διακύβευμα των Ευρωεκλογών που θα γίνουν στις 9 Ιουνίου έστειλε και από τη Χίο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας σε πολίτες στο πλαίσιο ...

Φόρτωση άρθρων...