Κυριακή
12 Μαΐου 2024

Ένταση στο Πολυτεχνείο: Δεν άφησαν αντιπροσωπεία της Βουλής να καταθέσει στεφάνι (Video&Photo)

Πολιτική

Ένταση επικράτησε έξω από το Πολυτεχνείο, όταν δύο βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας βρέθηκαν στο σημείο. Ομάδα ατόμων, πιθανότατα φοιτητές, αντέδρασαν στην παρουσία του Χαράλαμπου Αθανασίου και του Χάρη Θεοχάρη.

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας πήγαν να καταθέσουν στεφάνι εκ μέρους της διακοινοβουλευτικής επιτροπής. Ομάδα ατόμων τους απώθησε, ενώ κάποιοι πέταξαν και το στεφάνι.

Δηλώσεις έκαναν ο Χαράλαμπος Αθανασίου και ο Χάρης Θεοχάρης μετά την ένταση που προκλήθηκε και το «μπλόκο» στην κατάθεση  στεφάνου από την Διακοινοβουλευτική Επιτροπή στο Πολυτεχνείο.

Δεν άφησαν αντιπροσωπεία της Βουλής να καταθέσει στεφάνι

Όπως είπε ο Χαράλαμπος Αθανασίου, «η Βουλή των Ελλήνων τιμά σήμερα τον αγώνα του ελληνικού λαού και ειδικά των σπουδαστών μας. Αγώνας για τη Δημοκρατία και την Ελευθερία. Ο αγώνας κατά της Δικτατορίας ήταν υπερκομματικός. Δεν είχε πολιτικό χρώμα. Η ιδεολογία του ήταν μία».
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «αγώνας για κοινωνική δικαιοσύνη, αγώνας για την Ελλάδα. Κανένα κόμμα, κανένας πολιτικός σχηματισμός, καμία πολιτική παράταξη δεν αποφάσισε και οργάνωσε την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Η ατομική ευθύνη που χαρακτηρίζει τις δημοκρατίες στα κράτη δικαίου είναι αυτή που διήγειρε τη συλλογικότητα και ένωσε τις φωνές όλων».

Δεν άφησαν αντιπροσωπεία της Βουλής να καταθέσει στεφάνι

Ακόμα, ο αντιπρόεδρος της Βουλής υποστήριξε ακόμη ότι «συνεπώς όποιοι προσπαθούν να οικειοποιηθούν τους αγώνες του ελληνικού λαού, το Πολυτεχνείο και το ελεύθερο φρόνημα προσβάλλουν την ιστορία. Τα παιδιά αυτά, όταν εμείς ήμασταν εδώ, ήταν αγέννητα ή ήταν στις κούνιες τους και τα θήλαζαν. Η μέρα σήμερα είναι ιερή και πρέπει να τους συγχωρήσουμε και να τους κατανοήσουμε».

Ένταση επικράτησε έξω από το Πολυτεχνείο, όταν δύο βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας βρέθηκαν στο σημείο.

Ο Χάρης Θεοχάρης με τη σειρά του τόνισε ότι «σήμερα τιμούμε και γιορτάζουμε την αστείρευτη δύναμη του ελληνικού λαού και τη θέλησή του για ελευθερία, για αυτοδιάθεση, για τη Δημοκρατία».

Όπως τόνισε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, «αυτή η δύναμη είναι ζωντανή πάντα και θα συνεχίσει να είναι ο φύλακας της αυτοδιάθεσης της χώρας μας. Τα παιδιά πάντα δείχνουν τον δρόμο, τον έδειξαν τότε και πάντα πρέπει να τα ακούμε. Όμως πάντοτε πρέπει μόνοι μας συνολικά να αποφασίζουμε με τις δημοκρατικές διαδικασίες που έχει θέσει ο ελληνικός λαός. Αυτόν τιμούμε, αυτόν υπηρετούμε».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Άδωνις Γεωργιάδης: Η Ν.Δ. είναι το μοναδικό κόμμα που έχει σχέδιο ανάπτυξης της Δυτικής Μακεδονίας

«Η Νέα Δημοκρατία είναι το μόνο κόμμα που έχει σχέδιο για την ουσιαστική ανάπτυξη της Δυτικής Μακεδονίας στη μετά λιγνίτη εποχή με το πρόγραμμα της δίκαιης μετάβασης και αυτό πρέπε...

Φόρτωση άρθρων...