Σαββάτο
18 Μαΐου 2024

Πώς αποτιμά το Μαξίμου την επίσκεψη Μητσοτάκη στην Οδησσό – «Εντυπωσιακή η αφωνία της αντιπολίτευσης»

Πολιτική

Για πολύ σημαντική επίσκεψη σημειολογικά κάνει λόγο το Μαξίμου αναφορικά το ταξίδι του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη στην Οδησσό. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η κίνηση αυτή έφερε ξανά στο προσκήνιο την κόλαση του πολέμου που βιώνουν εκεί οι άνθρωποι.

Οι ίδιες πηγές τονίζουν ότι είναι εντυπωσιακή η αφωνία των κομμάτων της αντιπολίτευσης γύρω από το χθεσινό συμβάν.

«Ο Μητσοτάκης δεν είναι μόνο πρόεδρος της ΝΔ και πρωθυπουργός στην Ελλάδα, είναι και Ευρωπαίος πολιτικός αρχηγός και ηγέτης του ΝΑΤΟ. Και από τον ΣΥΡΙΖΑ λίγο-πολύ αναμενόμενο. Από το ΠΑΣΟΚ;» διερωτούνται.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός και η αποστολή που τον συνόδευε έγιναν χθες στην Οδησσό στόχος της Μόσχας η οποία εξαπέλυσε πυραυλική επίθεση με έναν βαλλιστικό πύραυλο να εκρήγνυται σε απόσταση τουλάχιστον 200 μέτρων από το λιμάνι της Οδησσού.

Εκείνη την ώρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι ξεκινούσαν μια περιοδεία στην πόλη, την οποία και ολοκλήρωσαν αγνοώντας την επιθετικότητα των Ρώσων μέσα σε περίπου 7 ώρες.

Το επεισόδιο αυτό το οποίο περιέγραψε και ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο τέλος της επίσκεψής του στην Ουκρανία, η οποία είχε αποφασιστεί στα τέλη Ιανουαρίου και είχε οργανωθεί κάτω από συνθήκες άκρας μυστικότητας, προκάλεσε την καταδίκη από την ηγεσία της ΕΕ, με την Ούρσουλα φον Ντερ Λάιεν να τονίζει ότι «Κανείς δεν πτοείται από αυτή τη νέα απόπειρα τρομοκρατίας, σίγουρα ούτε οι δύο ηγέτες (Ζελένσκι και Μητσοτάκης), ούτε ο γενναίος λαός της Ουκρανίας».

Επίσης, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, δήλωσε: «Η πλήρης υποστήριξη της ΕΕ προς την Ουκρανία και τον γενναίο λαό της δεν θα αμφιταλαντευτεί».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μητσοτάκης: Σαφέστατο μήνυμα στα Σκόπια - Να σεβαστούν τη συμφωνία και να χρησιμοποιούν μόνο το όνομα Β. Μακεδονία

ΗΠΑ και ΕΕ καταδίκασαν τη ρητορική της νέας κυβέρνησης της Βόρειας Μακεδονίας - Προανήγγειλε panic button για εφήβους - Ανέφερε ότι οι καταγγελίες γυναικών θυμάτων κακοποίησης έχει...

Βορίδης: Η Ελλάδα υποστηρίζει την ευρωπαϊκή και ευρωατλαντική στρατηγική στο σύστημα των Βαλκανίων

Η Ελλάδα έχει μία συνεπή θέση, υποστηρίζει την ευρωπαϊκή και την ευρω-ατλαντική στρατηγική για το σύστημα των Βαλκανίων, αλλά από τη στιγμή που η στρατηγική αυτή γίνεται αποδεκτή κ...

Αντίστροφη μέτρηση για τις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου – Σε περιοδείες οι πολιτικοί αρχηγοί

Περίπου τρεις εβδομάδες απομένουν για τις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου και τα κόμματα βρίσκονται σε θέσεις μάχης. Σφοδρά πυρά ανταλλάσσουν οι πολιτικοί αρχηγοί καθώς πλησιάζουμε προ...

Φόρτωση άρθρων...