Κυριακή
03 Μαΐου 2026

Πώς γλιτώσαμε από ένα καθολικό lockdown

Πολιτική
Η ανέμελη ζωή μάλλον αναβάλλεται γιατί, όπως είπε, και ο Πρωθυπουργός στο μήνυμά του το δεύτερο κύμα του Covid-19 είναι σφοδρότερο. Επηρεάζει, πλέον όλες τις ηλικίες, ιδιαίτερα όμως τους νέους. Και διαπερνά περιφέρεις, πόλεις, ακόμη και συνοικίες.

Με όχημα δυστυχώς, την ίδια την κοινωνική ζωή: τις καθημερινές επαφές μεταξύ μας και τις απλές συνήθειες του ελεύθερου χρόνου και της διασκέδασης. Έτσι αποφασίστηκαν οι μάσκες να χρησιμοποιούνται παντού (μέσω έξω) και απαγόρευση της κυκλοφορίας μετά τις 00:30.

Εκείνο που έχει σημασία, όπως μου εξήγησαν οι ειδικοί, είναι ότι από τα 24.000 και πλέον τεστ που έγιναν και γίνονται μόνον ένα ποσοστό 3,2% βγήκε θετικό.

Ίσως να μην το γνωρίζατε αλλά τόσο οι Λοιμωξιολόγοι όσο και η κυβέρνηση που παίρνει τις αποφάσεις, είχαν βάλει ως όριο όταν άρχισαν τα τεστ να μην ξεπεράσουν τα θετικά δείγματα το 5%. Τότε, εάν το ξεπερνούσαν, ήταν πολύ πιθανόν να αποφασίζονταν σκληρότερα μέτρα ίσως και καθολικό lockdown.

Η αλήθεια είναι ότι πλησιάσαμε το 5% (φθάσαμε στο 4%), αλλά ποτέ έως τώρα δεν το ξεπεράσαμε. Έτσι γλιτώσαμε, έως τώρα το καθολικό lockdown.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Δημοσκόπηση Marc: Ανεβαίνει πάνω από 32% η ΝΔ μετά την ανακοίνωση των μέτρων - Δεν έχει αντίπαλο ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Η νέα δημοσκόπηση της Marc καταγράφει σημαντική ενίσχυση της κυβερνητικής παράταξης, με τη Νέα Δημοκρατία να κερδίζει σχεδόν 4 ποσοστιαίες μονάδες μετά την ανακοίνωση των μέτρων.

Φόρτωση άρθρων...