Κυριακή
28 Απριλίου 2024

Ο Μητσοτάκης θα μετατρέψει την Πρόταση Δυσπιστίας σε Ψήφο Εμπιστοσύνης

Σε Ψήφο Εμπιστοσύνης θέλει να μετατρέψει την Πρόταση Δυσπιστίας η Κυβέρνηση. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε «καλοδεχούμενη» την Πρόταση Δυσπιστίας. Η Κυβέρνηση αναμένεται να εξαπολύσει σφοδρή επίθεση στα κόμματα της Aντιπολίτευσης για απόπειρα κομματικής εκμετάλλευσης του δυστυχήματος στα Τέμπη.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, θα εξετάσει όλα τα ενδεχόμενα προκειμένου να μετατρέψει τη διαδικασία της συζήτησης σε ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση. Στόχος του Μαξίμου είναι να κλείσει η πολιτική αντιπαράθεση και να συσπειρωθεί η Νέα Δημοκρατία.

Έπειτα την επιστροφή του Πρωθυπουργού από τον Καναδά, όπου επισφραγίστηκε η συμφωνία για την αγορά νέων πυροσβεστικών αεροσκαφών canadair, θα αποφασιστεί εάν θα ζητήσει και τυπικά να μετατραπεί η διαδικασία σε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Ή εάν απλώς ουσιαστικά θα την αντιμετωπίσει έτσι, αφού καταψήφιση της πρότασης δυσπιστίας έχει ούτως ή άλλως χαρακτήρα ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Την Τρίτη η κατάθεση της Πρότασης Δυσπιστίας 

Την Πρόταση Δυσπιστίας, με αφορμή δημοσίευμα του «Βήματος της Κυριακής», αναμένεται να καταθέσει την Τρίτη ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης.
Η Πρόταση Δυσπιστίας θα έχει τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ, της Νέας Αριστεράς και της Ελληνικής Λύσης. Ο αριθμός των 50 αναγκαίων ψήφων συμπληρώνεται και η συζήτηση θα ξεκινήσει άμεσα, το αργότερο την Τετάρτη.

Επίθεση Κυβέρνησης σε ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ

Ο Παύλος Μαρινάκης έκανε λόγο χθες για μία “αντικυβερνητική εκστρατεία με αιχμή μία εθνική τραγωδία και με όχημα την κυνική εκμετάλλευση του πόνου”, καθώς και για “πόλεμο φθοράς της εκλεγμένης κυβέρνησης” από “ισχυρά συμφέροντα και κομματικές σκοπιμότητες”. 

Επίσης, κατηγόρησε τον Νίκο Ανδρουλάκη ότι μετέτρεψε το κόμμα του “σε πράσινη εκδοχή του ΣΥΡΙΖΑ. Σε ουρά του Κυριάκου Βελόπουλου. Και σε βοήθημα των Σπαρτιατών”. 

Έντονα αντέδρασε όμως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στη συνέχεια και σε ανάρτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, ο οποίος καλούσε τον Κυριάκου Μητσοτάκη να παραιτηθεί, υποστηρίζοντας ότι ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να εγγυηθεί το αδιάβλητο της διεξαγωγής εκλογών.

Ο Παύλος Μαρινάκης χαρακτήρισε τον Στέφανο Κασσελάκη συνειδητό υπονομευτή του Πολιτεύματος και υποστήριξε ότι: “Είναι αδιανόητο, 50 χρόνια μετά την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στη χώρα, ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, να προσβάλλει τόσο βάναυσα τη λαϊκή βούληση και να παρουσιάζει την Ελλάδα ως τριτοκοσμική χώρα”. 

Τι απαντά η Ν.Δ. για το δημοσίευμα περί αλλοιώσεων στα Τέμπη

Ως προς την ουσία του δημοσιεύματος του «Βήματος της Κυριακής» για τα Τέμπη, η Νέα Δημοκρατία με ανακοίνωση της επικαλέστηκε ότι το ίδιο θέμα είχε δημοσιευθεί από τις 4 Μαρτίου του 2023 από την κρατική ΕΡΤ.

Ακόμα, υποστήριξε ότι: “Η αστυνομία απάντησε, ξεκαθαρίζοντας ότι όλο το ηχητικό υλικό δόθηκε αυτούσιο και χωρίς απομαγνητοφώνηση στις εισαγγελικές αρχές από την πρώτη στιγμή. Αυτό ακριβώς το υλικό είναι που αποτελεί και τη βάση της έρευνας και των διώξεων που έχουν ήδη ασκηθεί από τη Δικαιοσύνη.” Ενώ έκανε λόγο για fake news και σενάρια συνωμοσίας.

Κυβερνητικές πηγές στη συνέχεια υποστήριζαν ότι:

1. “Η αλήθεια είναι ότι η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας έχει διαβιβάσει στις ανακριτικές αρχές ακέραιο το σύνολο των ηχητικών καταγραφών του ΟΣΕ από τις 02/03/2023. Επομένως η Δικαιοσύνη έχει στα χέρια της αυτούσιο το υλικό ώστε να διεξάγει με αποτελεσματικό τρόπο την έρευνά της για την αναζήτηση της αλήθειας. Το γεγονός της μη αλλοίωσης αναγνωρίζεται άλλωστε και στο ίδιο το δημοσίευμα του Βήματος παρά τον παραπλανητικό του τίτλο.

2. Η απόδειξη ότι δεν υπήρξε καμία προσπάθεια κρατικής «μονταζιέρας» είναι το γεγονός ότι πολλά μέσα ενημέρωσης (μεταξύ αυτών και η δημόσια ΕΡΤ) παρουσίασαν ρεπορτάζ ένα χρόνο πριν, δηλαδή στις 04/03/2023, στα οποία αναφέρονταν ότι στις συνομιλίες που δημοσιοποιήθηκαν υπήρχε και άλλο πρόσωπο.

3. Σχετικά με τη διάσταση του «ανθρώπινου λάθους», κανείς δεν την αμφισβητεί, καθώς ο ίδιος ο σταθμάρχης επίσημα έχει αναλάβει την ευθύνη των πράξεών του. Συνεπώς ο ίδιος έχει αναγνωρίσει την ύπαρξη «ανθρώπινου λάθους». Από κει και πέρα η Δικαιοσύνη ερευνά όλες τις υπόλοιπες πτυχές του τραγικού δυστυχήματος. Ποιος είναι ο λόγος που η συγκεκριμένη εφημερίδα ανοίγει ένα τέτοιο θέμα, ενώ όλες οι πλευρές έχουν συμφωνήσει γύρω από αυτό;

4. Είναι προφανές πλέον, ότι η προσπάθεια εργαλειοποίησης του ανθρώπινου πόνου, με τη δημιουργία εντυπώσεων που στηρίζεται πάνω σε ένα de facto ψέμα έχει ως στόχο την αποσταθεροποίηση και την επιστροφή της χώρας στην περίοδο της τοξικότητας και του μίσους. Αυτή η προσπάθεια δεν θα περάσει. Ας αφήσουμε τη δικαιοσύνη να κάνει αμερόληπτα και αντικειμενικά τη δουλειά της”.

Ενώ ο Παύλος Μαρινάκης στη δήλωσή του, μεταξύ άλλων, ανέφερε:

1.⁠ “⁠Άπαντες συμφωνούν, ακόμα και οι συκοφάντες, ότι η Δικαιοσύνη έχει αυτούσιο το υλικό των διαλόγων πριν από το δυστύχημα για την έρευνά της. Ουδείς αμφισβητεί ότι η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛΑΣ διαβίβασε στις ανακριτικές αρχές ακέραιο το σύνολο των ηχητικών καταγραφών του ΟΣΕ. Άρα, δεν τίθεται κανένα ζήτημα αλλοίωσης της δικαστικής έρευνας.

2.⁠ Είναι τόσο «μεγάλη» η δήθεν αποκάλυψη του σημερινού ΒΗΜΑτος ώστε σειρά μέσων ενημέρωσης, συμπεριλαμβανομένης της δημόσιας ΕΡΤ, αλλά και του site του ίδιου συγκροτήματος, την έχουν αναφέρει από τις 2 Μαρτίου του 2023. Και στο υλικό αυτό οι διάλογοι περιλαμβάνουν, βεβαίως, όλα τα πρόσωπα που συνομιλούσαν.

3.⁠ Σε κάθε περίπτωση, όλα τα στοιχεία που ήρθαν ήδη στη δημοσιότητα, καθώς και η ομολογία του ίδιου του μοιραίου Σταθμάρχη οδηγούν στο ακλόνητο συμπέρασμα του ανθρώπινου λάθους. Μαζί, ασφαλώς, με μία αλυσίδα παραβιάσεων του Κανονισμού  Ασφαλείας και των όποιων άλλων αμελειών ερευνά η Δικαιοσύνη.

Τι ισχυρίζονται, λοιπόν, τώρα, οι συκοφάντες-τυμβωρύχοι; Αμφισβητούν, για πρώτη φορά ύστερα από έναν χρόνο, ακόμα και το ομολογημένο ανθρώπινο παράπτωμα; Θέλουν να πουν ότι για το δυστύχημα δεν υπάρχει φυσικός αυτουργός και ότι φταίει «γενικά» μόνο η κυβέρνηση;” 

Η απάντηση της Alter Ego Media

H Alter Ego Media απάντησε στην κυβέρνηση με ανακοίνωσή της, στην οποία αναφέρει: «Η αδυναμία της κυβέρνησης να αναγνωρίσει τη βαθιά πληγή που έχει αφήσει στο σώμα της ελληνικής κοινωνίας, το έγκλημα των Τεμπών, την οδηγεί σε τραγικά αδιέξοδα και πρωτοφανείς αλχημείες.

Αντί να επικροτεί τον αδέσμευτο, αντικειμενικό, ανεξάρτητο, Τύπο ο οποίος προσπαθεί επί ένα χρόνο τώρα, να διαλύσει το πέπλο αδιαφάνειας που καλύπτει το έγκλημα, ώστε να πέσει φως στα πραγματικά περιστατικά που οδήγησαν στην τραγωδία, βλέπει παντού φαντάσματα για «οργανωμένα οικονομικά συμφέροντα» τα οποία δήθεν συνωμοτούν προκειμένου να την φθείρουν και να την καταστήσουν όμηρό τους. Οι χαρακτηρισμοί αυτοί, δεν μας αφορούν και δεν μας αγγίζουν. Θα συνιστούσαμε καλόπιστα στην κυβέρνηση αντί να μετέρχεται εκφράσεις που παραπέμπουν ευθέως στο επιτελικό παρακράτος, να συμβάλλει αποφασιστικά στη διευκόλυνση της Δικαιοσύνης να εντοπίσει τους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς του δυστυχήματος.

Τα μέσα ενημέρωσης της AlterEgoMedia, θα συνεχίσουν με επιμονή, υπομονή, και επαγγελματική επάρκεια να λειτουργούν σε αμιγώς δεοντολογικό πλαίσιο, κόντρα στις κυβερνητικές πρακτικές που οδήγησαν τη χώρα στην 107η θέση παγκοσμίως, από άποψη ελευθεριών του Τύπου».

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Λοβέρδος: Οι «Δημοκράτες» καλύπτουμε το πολιτικό κέντρο - Δεν θα ψήφιζα το ψήφισμα για το κράτος δικαίου στην ευρωβουλή

Για τις θέσεις των «Δημοκρατών» που διεκδικούν την είσοδό τους στην ευρωβουλή μίλησε ο πρόεδρος του κόμματος Ανδρέας Λοβέρδος στην εκπομπή «Συμβαίνει στην Ευρώπη» της ΕΡΤ. «Θέλουμ...

Δημοσκόπηση «Παραπολιτικών»: Πάνω από 33% η Νέα Δημοκρατία – Προβάδισμα 17,3 μονάδων

Σημαντικό προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφεται στη δημοσκόπηση της GPO για τα «Παραπολιτικά». Συγκεκριμένα, στην εκτίμηση ψήφου η Νέα Δημοκρατία συγκε...

Ν. Ανδρουλάκης: «Επί Κυριάκου Μητσοτάκη η Ελλάδα πήρε το "πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα" ακρίβειας»

«Στις 9 Ιουνίου είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να αποδοκιμάσουμε την αλαζονεία και τη διαφθορά του συστήματος εξουσίας του κ. Μητσοτάκη», τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης, μιλώντας στο Αγ...

Φόρτωση άρθρων...