Τρίτη
16 Απριλίου 2024

Πράγα: Σκληρή απάντηση Μητσοτάκη σε προκλητικό σχόλιο του Ερντογάν (Videos)

Πολιτική

Ένταση επικράτησε στο δείπνο των Ευρωπαίων ηγετών στην Πράγα όταν πήρε τον λόγο ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Κυβερνητικές πηγές, αναφέρουν ότι ο Τούρκος Πρόεδρος πήρε τον λόγο στο δείπνο των ηγετών και στο τέλος της παρέμβασής του κατηγόρησε απρόκλητα την Ελλάδα ότι ανεβάζει την ένταση και ότι προκαλεί.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, άμεσα πήρε τον λόγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης και, του απάντησε ευθέως ότι πρέπει να πάψει να αμφισβητεί την κυριαρχία των νησιών. 

Και ότι αντί να προκαλεί εντάσεις θα πρέπει να προσέλθει σε συνεννόηση και διάλογο χωρίς εντάσεις και ακραία ρητορική, όπως κάνουν οι υπεύθυνοι ηγέτες.

Ακόμη, ο Ερντογάν, μιλώντας σε Τούρκους δημοσιογράφους, είπε ότι πολλές χώρες, στη Σύνοδο της Πράγας, είπαν ότι περιμένουν βήμα από την Τουρκία για την επανεκκίνηση του διαλόγου με την Ελλάδα. «Δεν υπάρχει τίποτα να συζητήσουμε με την Ελλάδα», απάντησε ο Τούρκος Πρόεδρος.

Ερντογάν: «Μπορεί να έρθουμε ξαφνικά τη νύχτα»

Ακόμα, μιλώντας σε Τούρκους δημοσιογράφους, ο Ερντογάν ανέφερε: «Ένας κύριος (σ.σ. Μητσοτάκης) ενοχλήθηκε από την ομιλία μου και παρόλο που δεν αρμόζει στο πνεύμα του δείπνου, πήρε τον λόγο. Δεν ξέρω από ποιον πήρε την άδεια, ίσως από τον πρόεδρο. Κι εκεί μας απάντησε. Θεώρησε πως εμείς μιλήσαμε σκληρά. Αλλά δεν είναι έτσι. Ξέρετε, η πολιτική τους βασίζεται σε ψέματα, δεν υπάρχει εντιμότητα. Όταν λέμε να συναντηθούμε όλες οι παράκτιες χώρες, δεν έρχονται. Βάζουν πολλές χώρες ως ενδιάμεσους (σ.σ. ΗΠΑ). Από εδώ και στο εξής, δεν έχουμε τίποτα να συζητήσουμε με την Ελλάδα».

Μάλιστα ο Τούρκος Πρόεδρος, απευθυνόμενος σε Έλληνα δημοσιογράφο επανέλαβε το «μπορεί να έρθουμε ξαφνικά τη νύχτα». «Δεν είναι μόνο για την Ελλάδα. Όποιος μας ενοχλεί, μας επιτίθεται εμείς θα έρθουμε μια νύχτα ξαφνικά. Όπως εσείς καταλαβαίνετε, έτσι κι αυτοί έχουν καταλάβει σε τι αναφερόμαστε», είπε ο Ερντογάν.

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Όλα δείχνουν πως ο Φρέντι Μπελέρης θα συμπεριληφθεί στο ευρωψηφοδέλτιο της Ν.Δ.

Στις 6:30 το απόγευμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παρουσιάσει το ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο Πρωθυπουργός αναμένεται να ανακοινώσει π...

Προκριματικές εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Φαραντούρης, Παππάς και Μπεκατώρου πρώτοι στην Αττική

Πάνω από 63.000 ψηφοφόροι ψήφισαν στις προκριματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ με ζητούμενο την ανάδειξη των 35 υποψηφίων που θα συμπεριληφθούν στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος. Δικαίωμ...

Μητσοτάκης για Μέση Ανατολή: Οποιαδήποτε κλιμάκωση θα ήταν καίρια απειλή για την περιφερειακή σταθερότητα και ασφάλεια

Με την Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδια για τις Αξίες και τη Διαφάνεια, Věra Jourová, είχε συνάντηση το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο Πρωθυπουργό...

Φόρτωση άρθρων...