Τετάρτη
28 Φεβρουαρίου 2024

Πρόεδρος Πομάκων: Το τουρκικό προξενείο δουλεύει εδώ και 5 μήνες για να επηρεάσει τις κάλπες

Τις πρακτικές με τις οποίες το τουρκικό προξενείο εδώ και μήνες δουλεύει στο παρασκήνιο για να κατευθύνει τους ψηφοφόρους στη Θράκη αποκαλύπτει ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Πομάκων, Αχμέτ Ιμάμ.

Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα στην ερώτηση εάν υπήρξαν παρεμβάσεις στις εκλογές της 21ης Μαΐου, ο κ. Ιμάμ είπε χαρακτηριστικά πως υπήρξαν «25 χιλιόμετρα, αυτοκίνητα από την Καστάνη μέχρι τα ελληνικά σύνορα, για να μπουν, να έρθουν εδώ να ψηφίσουν και οι περισσότεροι ήταν στον νομό Ροδόπης».

«Να ψηφίσουν στην Ελλάδα. Έρχονται κατευθυνόμενοι, αλλάζουν τη βούληση της τοπικής κοινωνίας εδώ και σηκώνονται την ίδια μέρα και φεύγουν. Αυτά που λένε, ότι ειδοποίησε η ΕΥΠ, δεν ειδοποιούν και δεν ενημερώνουν κάτω την Αθήνα» προσέθεσε ο κ. Ιμάμ.

«Το τουρκικό προξενείο δουλεύει εδώ και τέσσερις και πέντε μήνες. Στο Ραμαζάνι, που είχε το βραδινό ιφτάρ, ο πρόξενος ήταν κάθε βράδυ και σε ένα χωριό [..] και καλούσαν ανθρώπους που στήριζε το προξενείο. Παραδείγματος χάρη, περιστατικό που ήμουνα παρών, σε ένα χωριό της Ροδόπης δεν ήταν καλεσμένος ο Αχμέτ Ιλχάν και δημιουργήθηκε και πρόβλημα και τον απέβαλαν από τη συγκέντρωση που ήταν» υποστήριξε ο κ. Ιμάμ.

«Η άποψη του προξενείου είναι να ψηφιστούν φιλικά προσκείμενοι προς την Τουρκία και ει δυνατόν, τέσσερις με πέντε βουλευτές. Φανταστείτε μια ελληνική Βουλή και μια κυβέρνηση ελληνική με 152, 153 βουλευτές πλειοψηφία και οι πέντε να είναι μουσουλμάνοι» συμπλήρωσε ο πρόεδρος Πανελλήνιου Συλλόγου Πομάκων.

Το προξενείο δεν έλεγε καθαρά ονόματα υποψηφίων βουλευτών, σημείωσε ο ίδιος, ωστόσο πρόσθεσε πως «η παρουσία στις εκδηλώσεις μαζί με τους υποψηφίους που στηρίζει και αποκλείοντας τους υπόλοιπους υποδηλώνει αυτό το πράγμα». «Έτσι, με τρόπο, με πολιτική τα καταφέρνει και κυριαρχεί στην πολιτική ζωή. Το λέω δημόσια και δυνατά για να ακούσει ο ελληνικός λαός, να γνωρίζει τι γίνεται εδώ» τόνισε ο κ. Ιμάμ.

Επιπλέον, ο κ. Ιμάμ έκανε λόγο για «ανταλλάγματα», αναφέροντας «δεν υπάρχει χωριό μουσουλμανικό που να μην έχει δασκάλους διορισμένους από την Τουρκία και ιερείς, δηλαδή ιμάμηδες, μουεζίνηδες, ιεροκήρυκες που να μην είναι διορισμένοι από το προξενείο Κομοτηνής».
«Υπάρχουν οι δάσκαλοι και οι ιερείς που είναι φερέφωνά τους και αυτοί πηγαίνουν και δίνουν γραμμή ποιος να ψηφιστεί» συμπλήρωσε.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Δημήτρης Μάντζος: «Καταψηφίζουμε ένα σχέδιο νόμου που δεν αποτελεί εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, αλλά οικονομική παρέμβαση»

Στην εκπομπή «Στον αέρα» του ραδιοφωνικού σταθμού Παραπολιτικά 90,1 με τη δημοσιογράφο Νίκη Λυμπεράκη μίλησε σήμερα ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Δημήτ...

Η Ελλάδα «πιέζει» με 19 προτάσεις την Ευρώπη για το αγροτικό - Τα μέτρα που συστήνουν οι υπουργοί Γεωργίας της ΕΕ

Την απόφαση να ξεκινήσει η διαδικασία αναθεώρησης της νέας ΚΑΠ και η ολοκλήρωσή της πριν τη διεξαγωγή των ευρωεκλογών, έλαβε το συμβούλιο των υπουργών Γεωργίας της Ευρωπαϊκής Ένωση...

Φόρτωση άρθρων...