Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

Πρόκληση Οκτάι: Θα αμφισβητήσουμε την κυριαρχία των νησιών

Πολιτική
Tags: Οκται

Επίσκεψη στα Κατεχόμενα και συνάντηση με τον ηγέτη του ψευδοκράτους Ερσίν Τατάρ, πραγματοποίησε την Πέμπτη ο Τούρκος αντιπρόεδρος, Φουάτ Οκτάι.

Κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου, ο Οκτάι δεν παρέλειψε να επιτεθεί στον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, επαναλαμβάνοντας το αφήγημα της Άγκυρας, ότι η Ελλάδα εξοπλίζει, σε αντίθεση με το διεθνές δίκαιο, τα νησιά στο Αιγαίο.

«Είναι πρωθυπουργός μιας χώρας (σ.σ. ο Μητσοτάκης) που στρατιωτικοποιεί τα νησιά του Αιγαίου παραβιάζοντας κατάφωρα τις διεθνείς συμφωνίες. Εάν η αποστρατιωτικοποίηση των νησιών στο Αιγαίο δεν πραγματοποιηθεί σύντομα, θα αμφισβητήσουμε την κυριαρχία τους στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου και των συμφωνιών», είπε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Γεραπετρίτης για Τέμπη: Υπήρχε μια σύνθεση ανθρωπίνων λαθών που οδήγησε στο μοιραίο

Για «σύνθεση ανθρωπίνων λαθών που οδήγησε στο μοιραίο» μίλησε ο Γιώργος Γεραπετρίτης στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την πρόταση δυσπιστίας κατά της Κυβέρνησης για την...

Χρυσοχοΐδης: Η αντιπολιτευτική πρωτοβουλία της πρότασης δυσπιστίας είναι προσχηματική, δεν προσφέρει τίποτα

«Η αντιπολιτευτική πρωτοβουλία της πρότασης μομφής είναι προσχηματική, δεν προσφέρει τίποτα», τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη της Ελλάδας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μιλώντας στη...

Φόρτωση άρθρων...