Δευτέρα
06 Μαΐου 2024

Πυρά της κυβέρνησης κατά ΣΥΡΙΖΑ για την τροπολογία-μπλόκο στο κόμμα Κασιδιάρη: «Κλείνει το μάτι στη Χρυσή Αυγή»

Πολιτική

Επίθεση στην Κουμουνδούρου για τη στρατηγική της επιλογή να μην ψηφίσει την τροπολογία για το κόμμα Κασιδιάρη, εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο υπ. Εσωτερικών Μ. Βορίδης, βλέποντας πίσω από την απόφαση αυτή, τη βούληση του ΣΥΡΙΖΑ να κλείσει το μάτι σε ψηφοφόρους Χρυσής Αυγής και Εθνικού κόμματος Έλληνες.

Την ίδια στιγμή, η επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ που ζητά από την κυβέρνηση να συνταχθεί με τη δική της πρόταση, ερμηνεύεται ως προσχηματική για να μην ψηφίσει αύριο την τροπολογία για Κασιδιάρη.

Παράλληλα νωρίτερα ο πρωθυπουργός διαμήνυσε ότι «θα αναλάβουν όλες και όλοι την ευθύνη τους. Αυτοί που δεν θα ψηφίσουν αυτή την τροπολογία είναι οι ίδιοι οι οποίοι κλείνουν το μάτι τελικά στη Χρυσή Αυγή».

Δεν έχουν θέση στο εκλογικό σύστημα

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, σε παρέμβασή του στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «σε ένα μη πακτωμένο ιδεολογικά ακροατήριο, όχι στους εθνικοσοσιαλιστές, ένα ματάκι θέλετε να το κλείσετε. Εμείς έχουμε καθαρή θέση. Εμείς λέμε ότι δεν έχουν θέση στο εκλογικό σύστημα, ούτε να κλείσουμε ματάκια ούτε τίποτα»

Κλιμακώνοντας την επίθεση του εναντίον της αξιωματικής αντιπολίτευσης και αντικρούοντας τα βέλη του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Βορίδης σημείωσε ότι «άλλοι είναι που κρατάνε επαμφοτερίζουσα στάση κρυπτόμενοι πίσω από το ότι δεν κάναμε δεκτή την πρόταση Αλιβιζάτου. Γιατί δεν την ψηφίσατε; Το ματάκι είναι αυτό. Το δήθεν αντισύστημα είναι αυτό, φαίνεται και από τα ψηφοδέλτιά σας. Ο Μιθριδάτης, ο Αντώναρος, ο Πολάκης, ο Παπαχριστόπουλος. Αντισύστημα αγριεμένο και βαρύ».

Όπως υπογράμμισε ο υπουργός Εσωτερικών η κυβέρνηση δεν έχει κάνει βήμα πίσω σε ότι αφορά στην ουσία της ρύθμισης. «Δεν αλλάζει κάτι. Μένει ως έχει. Ζήτημα οργανωτικού χαρακτήρα, έχει αυξημένο βάρος η ρύθμιση», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στην αδιανόητη παρέμβαση του αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου ο Μάκης Βορίδης υπενθύμισε ότι «ουσιαστικές κρίσεις το τμήμα του Αρείου Πάγου, αυτό δεν έχει ξαναγίνει, ήταν ένας από τους βασικούς συνταγματικούς προβληματισμούς».

Ο υπουργός Εσωτερικών ανέφερε μάλιστα ότι «νέα και μείζονος σημασίας είναι η διαδικασία. Θέλουμε αυτή η κρίση να είναι ενισχυμένη; Να μην μπορεί να πει κάποιος ότι είναι διαβλητή ή ότι διαλέξαμε εμείς τη σύνθεση; Θα ήταν εκτεθειμένο σε δημόσια κριτική ότι κάποιους τους διάλεξε»  Ξεκαθάρισε δε ότι θα ληφθούν υπόψιν οι προτάσεις του εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ που θα στηρίξει τη νέα ρύθμιση.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ν. Ανδρουλάκης: Ο Φοίβος Ιωαννίδης υπηρέτησε με αφοσίωση τη δημοκρατική παράταξη και η πολιτική του διαδρομή χαρακτηρίστηκε από γενναιότητα

«Ένας από τους πιο σημαντικούς πρωταγωνιστές του αντιδικτατορικού αγώνα, ο Φοίβος Ιωαννίδης δεν είναι πια κοντά μας» αναφέρει στη συλλυπητήρια δήλωσή του για τον θάνατο του πρώην β...

Φόρτωση άρθρων...