Παρασκευή
03 Μαΐου 2024

Κωλοτούμπα Κασσελάκη: Αν δεν γνώριζα τον Καπνισάκη και τον Πολάκη δε θα ήμουν στον ΣΥΡΙΖΑ

Πολιτική

Ρίχνει γέφυρες προς την πλευρά του Βουλευτή Χανίων, Παύλου Πολάκη ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, τείνοντας χείρα φιλίας. Αν δεν γνώριζα τον Καπνισάκη και τον Πολάκη δε θα ήμουν στον ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης στο κλείσιμο των εργασιών της Κεντρικής Επιτροπής.

Ο κ. Κασσελάκης μιλώντας χωρίς κάμερες αναφέρθηκε στην πρόταση των μελών της Κεντρικής Επιτροπής, Γιάννη Ραγκούση, Θανάση Θεοχαρόπουλου και Κώστα Ζαχαριάδη για μετακίνηση της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ από την ομάδα της Αριστεράς στους Ευρωσοσιαλιστές λέγοντας: «είναι ένα ζήτημα το οποίο δεν είναι πυροτέχνημα. Έχει βάση. Είναι ένα ζήτημα το οποίο πρέπει να συζητηθεί στο συνέδριο. Είμαστε όλοι βέβαιοι ότι η ταυτότητα μας δεν θα αλλάξει. Δεν πρόκειται να γίνουμε κόμμα διαχείρισης τύπου ΠΑΣΟΚ. Συζητήστε το στο συνέδριο εγώ έχω κάνει γνωστή τη θέση μου ότι θα ήθελα ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι ηγετική δύναμη της Αριστεράς και μάλιστα να δώσουμε και το παράδειγμα στο κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς για το πως πρέπει να είναι η σύγχρονη Ευρωπαϊκή Αριστερά».

Ο Κώστας Ζαχαριάδης σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνεδρίασης, χαρακτήρισε θετική τη δήλωση του Στέφανου Κασσελάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες ξεκινάνε οι διαδικασίες για την κατάρτιση της ευρωλίστας του ΣΥΡΙΖΑ στις 25 Ιανουαρίου.

Όσοι θέλουν να είναι υποψήφιοι και είναι μέλη του ΣΥΡΙΖΑ μπορούν να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους στα πρότυπα των think tanks ενώ όσοι δεν είναι θα στείλουν βιογραφικό στο isyriza.gr. Η αξιολόγηση των βιογραφικών θα γίνει από την Πολιτική Γραμματεία και από τη λίστα που θα προκύψει τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ θα ψηφίσουν ηλεκτρονικά για τους 42 υποψήφιους ευρωβουλευτές.

Οι εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ολοκληρώθηκαν με την έγκριση των δύο κειμένων της απόφασης της Κεντρικής Επιτροπής και του Σχεδίου Θέσεων για το Συνέδριο. Το κείμενο της απόφασης εγκρίθηκε ομόφωνα ενώ το Σχέδιο Θέσεων εγκρίθηκε από την συντριπτική πλειοψηφία των μελών με δύο λευκά.

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κοντονής για Μάτι: Το δικαστήριο δίκασε με βάση τον Ποινικό Κώδικα που είχε ψηφίσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

Την απόφαση του δικαστηρίου που αφορά τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι κλήθηκε να σχολιάσει προ ημερών στο Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας 91,6 και 105,8 ο πρώην υπουργός Δικα...

Φόρτωση άρθρων...