Τετάρτη
15 Μαΐου 2024

Ριζικές αλλαγές Χρυσοχοΐδη στην ΕΛ.ΑΣ. - Οι πρώτες αποσπάσεις στην Άμεση Δράση

Πολιτική

Ριζικές αλλαγές σε υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας δρομολογεί ο νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ετοιμάζεται για ριζικές αλλαγές στις υπηρεσίες που μέχρι σήμερα «αιμορραγούσαν» έχοντας τεράστιες ελλείψεις οι οποίες έχουν αντίκτυπο στην ασφάλεια του Πολίτη.

Με εντολή του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και διαταγή του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, 29 άτομα προστίθενται στο «100», στο τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης. Πρόκειται για 3μηνες αποσπάσεις οι οποίες θα ανανεώνονται ανάλογα με τις ανάγκες που θα προκύπτουν.

Μέχρι σήμερα το κέντρο της Άμεσης Δράσης λειτουργούσε με συνολικά 36 άτομα, τα οποία δουλεύουν σε βάρδιες και καλούνται ανά 8ωρο να διαχειριστούν περισσότερες από 600 κλήσεις.

Ο νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη φέρεται αποφασισμένος να περιορίσει τις παθογένειες της (εικονικοί γάμοι, ψευδής επίκληση προβλημάτων υγείας συγγενών τους ) ανισοκατανομής του αστυνομικού προσωπικού.

Κι όπου, μεταξύ άλλων, διαπιστώνεται ότι στην Αττική, όπου καταγράφεται το 50-60% της εγκληματικής δράσης όλης της χώρας, να υπηρετεί μόνο το 35% των αστυνομικών. Με χιλιάδες αστυνομικούς να είναι ουσιαστικά ανενεργοί σε περιφερειακές υπηρεσίες.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...