Τρίτη
07 Μαΐου 2024

Ρουμπινί στο Φόρουμ των Δελφών: Η Τουρκία θα προκαλέσει τεχνητή κρίση με την Ελλάδα μετά τις Εκλογές

Πολιτική

Στα Ελληνοτουρκικά αναφέρθηκε ο διεθνούς φήμης οικονομολόγος Νουριέλ Ρουμπινί με αφορμή και την παρουσίαση του βιβλίου του «Μεγάλες Απειλές».

Στη συζήτηση που είχε με τον επικεφαλής του Bloomberg News στην Αθήνα, Σωτήρη Νίκα, στο πλαίσιο του 8oυ Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, που πραγματοποιείται στους Δελφούς έκανε λόγο για τεράστιες νέες προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει η ανθρωπότητα.

Ο Νουριέλ Ρουμπινί τόνισε ότι η διαφορά με τα προηγούμενα χρόνια είναι ότι οι προκλήσεις δεν είναι μόνο οικονομικές ή πολιτικές αλλά πολλές και διαφορετικές μαζί τόσο γεωπολιτικές όσο και τεχνολογικές με αφορμή και την επανάσταση της τεχνητής νοημοσύνης.

«Μιλάμε για μία παγκόσμια πολυκρίση» είπε χαρακτηριστικά στην οποία περιλαμβάνονται και οι φυσικές καταστροφές εξαιτίας του φαινομένου της κλιματικής αλλαγής. Όσο διαρκεί αυτή η πολυκρίση, τα χρέη των χωρών θα μεγαλώνουν και θα αυξάνεται ο πληθωρισμός με αποτέλεσμα την ραγδαία άνοδο του λαϊκισμού τόσο στην Ευρώπη όσο και στις ΗΠΑ».

Σχετικά με την Ελλάδα ο διεθνούς φήμης οικονομολόγος ανέφερε ότι κατέγραψε αξιοσημείωτη ανάπτυξη τα τελευταία τρία χρόνια, αναδιαρθρώνοντας τις τράπεζες, αν και θα πρέπει να κάνει περισσότερα στο θέμα της γραφειοκρατίας. Ακόμα, προέβλεψε επίσης ότι η Τουρκία θα προκαλέσει τεχνητή κρίση με την Ελλάδα αμέσως μετά τις Εκλογές επειδή είναι βουτηγμένη στα χρέη.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ερντογάν για επίσκεψη Μητσοτάκη στην Τουρκία: Προσπαθούμε να αυξήσουμε τους φίλους μας

«Εμείς προσπαθούμε να αυξήσουμε τους φίλους μας. Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα που δεν μπορούμε να λύσουμε με τις χώρες της περιοχής μας» δήλωσε απόψε ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογά...

ΥΠΕΞ για τη λειτουργία της Μονής της Χώρας ως τζαμί: Πρόκληση για τη διεθνή κοινότητα

«Πρόκληση για τη διεθνή κοινότητα» χαρακτηρίζει το υπουργείο Εξωτερικών την απόφαση της Άγκυρας να λειτουργήσει ως τζαμί τη Μονή της Χώρας. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το ελληνικό...

Φόρτωση άρθρων...