Σε απόλυτο πανικό βρίσκεται ο Αλέξης Τσίπρας και το Μέγαρο Μαξίμου καθώς τίποτα δεν τους βγαίνει, ούτε καν η παροχολογία και η υποσχεσιολογία των ημερών, κάτι που αποτυπώνεται και με το παραπάνω σε όλες τις τελευταίες μετρήσεις, κρυφές και φανερές.
Πάνω σε αυτόν το πανικό και επειδή ο πρωθυπουργός νιώθει πλέον την πίεση γερά στο πετσί του, επιλέγει πλέον φθηνά επικοινωνιακά κόλπα, τα οποία μάλιστα διαφημίζει ως «έξυπνη τακτική», όπως το χθεσινό, όπου 4 μήνες μετά την τραγωδία με τους 99 νεκρούς στο Μάτι, για την οποία η κυβέρνηση του και οι υπηρεσιακοί παράγτονες που η ίδια έχει διορίσει, φέρουν τεράστια ευθύνη, επισκέφτηκε το Μάτι στα «μουλωχτά», πραγματικά σαν τον «κλέφτη».
Μάλιστα, ήταν η πρώτη του ατάκα μπροστά στους λιγοστούς κατοίκους που έδωσαν το παρόν, ότι «Ήρθαμε σήμερα που απεργούν οι δημοσιογράφοι για να μην λέτε ότι η επίσκεψή μας έχει να κάνει με επικοινωνιακά τεχνάσματα. Τα κανάλια είναι «κλειστά», η συζήτηση «ανοιχτή».

Βέβαια, η παρουσία του πρωθυπουργού διοχετεύθηκε άμεσα στα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ και εκθειάστηκε καταλλήλως...
Προφανώς κάποιοι συμβούλευσαν τον πρωθυπουργό ότι το να πηγαίνει πότε νύχτα και πότε σαν τον κλέφτη στο Μάτι, είναι η ενδεδειγμένη κίνηση από έναν ηγέτη μιας χώρας.
Στην πραγματιξκότητα, ο Αλέξης Τσίπρας επέλεξε τη συγκεκριμένη ημέρα για να μην δεχθεί ερωτήματα που ασφαλώς και δεν θα μπορούσε να απαντήσει, καθώς τέσσερις μήνες μετά την εθνική τραγωδία οι κάτοικοι έχουν εγκαταλειφθεί στη μοίρα τους, ειδικά εκείνοι που δεν είχαν που να μείνουν.
Αραγε έμαθε ο κ. Τσίπρας για την απίστευτη γραφειοκρατία που αντιμετώπισαν τόσο καιρό οι κάτοικοι πότε για να πάρουν τα έκτακτα βοηθήματα, πότε για να μαζευτούν τα καμένα μπάζα και πότε για να απομακρυνθούν επικίνδυνα υλικά;

Τι θα απαντούσε ο κ. Τσίπρας αν τον ρωτούσαν δημοσιογράφοι γιατί δεν προχώρησαν οι πομπώδεις ανακοινώσεις για κατεδάφιση κτιρίων που είναι επικίνδυνα; Γιατί δεν έχει γίνει ούτε μια κίνηση για να ανοικοδομηθεί η περιοχή; Γιατί δεν έχουν γίνει ούτε τα στοιχειώδη αντιπλημμυρικά έργα, πέρα από κάτι κορμοδέματα, που όμως δεν θα αντέξουν σε μια πλημμύρα;
Επιπλέον, κάτοικοι της περιοχής καταγγέλλουν ότι η επίσκεψη του πρωθυπουργού στο καφενείο κρατήθηκε μυστική μέχρι την τελευταία στιγμή. Γιατί πήγε στα κρυφά κι όχι με όλους τους κατοίκους απέναντί του; Πώς επελέγησαν αυτοί με τους οποίους μίλησε και γιατί αποκλείστηκαν άλλοι;
Σύμφωνα με το Irafina που αποκάλυψε την είδηση, τα θέματα συζήτησης ήταν τα μέτρα, οι αποφάσεις, η πορεία εκτέλεσης των εργασιών, αλλά και λύσεις σε νέα προβλήματα που έχουν προκύψει.
Ο κ. Σπίρτζης ενημέρωσε τους πληγέντες ότι μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα θα κατατεθούν οι φάκελοι με σκοπό να εκδοθούν άδειες επισκευής για τους «πράσινους» (αυτοί που έχουν υποστεί μικρότερες ζημιές) καθώς και άδειες κατασκευής και ανακατασκευής για τους «κίτρινους» και τους «κόκκινους» (όσοι έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές).

Παράλληλα, ο υπουργός Υποδομών είπε ότι από τις αρχές του νέου έτους θα πιάσουν δουλειά οι μπουλντόζες, ενώ τα σπίτια που είναι χτισμένα σε ρέματα δεν θα ξαναχτιστούν. Οι ιδιοκτήτες των σπιτιών αυτών θα λάβουν αποζημίωση για να χτίσουν αλλού.
Τέλος, ο Αλέξης Τσίπρας υποσχέθηκε στους εκπροσώπους των νέων της περιοχής μία κατ’ ιδίαν συνάντηση η οποία πρόκειται να πραγματοποιηθεί μέσα στο επόμενο διάστημα.
Αυτά έγιναν λοιπόν χθες που κανείς δεν μπορούσε να καλύψει τη μυστική επίσκεψη του κ. Τσίπρα. Και ήδη στο διαδίκτυο υπάρχουν έντονες αντιδράσεις για τον τρόπο που οργανώθηκε και για τον τόπο που επελέγη. Πολλοί είναι εκείνοι τέλος που κατηγορούν όσους από τη Συντονιστική Επιτροπή των κατοίκων πήγαν...
Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις