Οι πληρωμές προς τους αγρότες θα πραγματοποιηθούν το συντομότερο δυνατό, τόνισε η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Αλεξάνδρα Σδούκου μιλώντας στο Mega News, ενώ επισήμανε πως «τα χρήματα υπάρχουν και είναι πλήρως εξασφαλισμένα».
«Κατανοούμε και συμμεριζόμαστε την αγωνία των αγροτών για τις καθυστερήσεις, όμως δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι θα πληρωθούν. Το έχει ξεκαθαρίσει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, ενώ έχει τοποθετηθεί και ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Κωστής Χατζηδάκης», ανέφερε η κ. Σδούκου.
Αναφορικά με το χρονοδιάγραμμα, σημείωσε ότι «το σχέδιο δράσης έχει ήδη κατατεθεί στις Βρυξέλλες και αναμένεται η ανταπόκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ώστε να ξεκλειδώσει η διαδικασία».
«Το ζήτημα δεν είναι αν θα γίνουν οι πληρωμές, αλλά πότε. Υπήρξαν καθυστερήσεις γιατί έπρεπε να προηγηθούν κάποια τεχνικά βήματα και συνεννοήσεις με τις Βρυξέλλες. Αυτά έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί. Το σχέδιο δράσης έχει υποβληθεί και είναι ζήτημα λίγου χρόνου να προχωρήσουμε», πρόσθεσε, επεξηγώντας ότι οι καθυστερήσεις οφείλονται σε ελέγχους που προηγούνται κάθε πληρωμής, καθώς αυτοί διασφαλίζουν ότι πλέον θα υπάρχει απόλυτη διαφάνεια και δικαιοσύνη στην κατανομή των Ευρωπαϊκών πόρων.
Η κ. Σδούκου τόνισε ακόμη ότι «η μετάβαση του ΟΠΕΚΕΠΕ στο νέο καθεστώς πληρωμών μέσω ΑΑΔΕ είναι μια δύσκολη, αλλά αναγκαία μεταρρύθμιση με πολλές τεχνικές προκλήσεις», προσθέτοντας πως «η κυβέρνηση εργάζεται μεθοδικά ώστε οι πληρωμές να γίνουν ομαλά».
Καραχάλιος: «Με την Καρυστιανού είχαμε σχεδιάσει να ανακοινώσει κόμμα στις 24 Ιουλίου στα Χανιά»
Μητσοτάκης από Κομοτηνή: Η Ελλάδα μετατρέπεται σε διεθνές ενεργειακό κέντρο
Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις